We hebben een hele diverse groep van rond de tachtig vrijwilligers”, legt voorzitter Eric Steur uit. “De jongste is zestien jaar, de oudste ongeveer 65 jaar. De groep bestond in het begin vooral uit vrienden en familie, maar inmiddels zijn we ook een soort informele sociale werkplaats geworden. Mensen die geen baan hebben, terugkomen na een ziekte of persoonlijke problemen ervaren, vinden hier aansluiting. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel vrijwilligers met een goede baan die er graag iets bij willen doen:’
Syrische hapjes
Sinds Roadburn dit jaar helpen ook Syrische vluchtelingen die hier in Tilburg zijn ondergebracht mee op de camping. Eric: “Zij hebben allemaal hun eigen verhaal. Ze vervelen zich doorgaans en zijn blij dat ze hier iets kunnen doen. Wij zijn er ook blij mee, want ze werken enorm hard. Met Festival Mundial hebben ze een deel van het eten verzorgd bij de barbecue. En dat het eten erg lekker was, spreekt voor zich. Het was met volle teugen genieten.”
Buurtcamping
Dit jaar werd voor het eerst de Buurtcamping georganiseerd. Eric: “Daar zijn we erg trots op. Inwoners van Tilburg konden bij ons op vakantie om elkaar beter te leren kennen. We zorgden er ook voor dat gezinnen die normaal niet op vakantie kunnen, een plaatsje kregen op de camping. Dat ging heel goed samen en er zijn verschillende vriendschappen ontstaan. Met de pleerol onder de arm zijn we tenslotte allemaal gelijk.”
Hoogtepunten
Hoewel de Stadscamping pas drie jaar bestaat, zijn de reacties erg positief. Eric: “In het begin moesten we nog het wiel uitvinden, maar inmiddels hebben we de organisatie onder de knie. Gasten zijn met name verrast door het schone sanitair en de vriendelijke vrijwilligers. Daar wordt je als camping toch op afgerekend.”
Dit artikel verscheen op woensdag 19 oktober 2016 in de papieren editie van Stadsnieuws en werd geschreven door Karlijn van Hoek.
Lees ook: Stadscamping Tilburg in race voor titel ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’!