Kamperen

op Stadscamping Tilburg in het Spoorpark

Ontdek Tilburg vanaf de camping in het  Spoorpark!

Op de Stadscamping in het Tilburgse Spoorpark kun je kamperen  in je eigen tent, caravan of camper. Daarnaast kun je een tent huren of een sfeeervolle houten slaapwagon.

Op het kampeerveld is plek voor 10 campers of caravans. De plekken zijn niet groot en geschikt voor campers of caravans tot een maximale lengte van 5,5 meter. 

Naast de camper- / caravanplaatsen en onze huurtenten hebben we op ons kampeerveld plek voor zo’n 10 tot 15 tentjes Omdat ons tentenveld niet heel groot is hanteren we geen vaste plekken, bij drukte kan het zijn dat je dicht op andere kampeerders staat. Dat is dé charme van een stadscamping, houd hier rekening mee bij je verblijf op onze camping in het hoogseizoen.

Op de speciaal aangelegde camperplaatsen hebben we 10 camperplekken. Deze camperplekken liggen een kleine 50 meter van ons kampeerterrein. Bekijk de plattegrond voor een overzicht van onze camping in het Spoorpark.

Elektriciteit
Voor alle kampeerders is stroom aanwezig op de camping. Op de camperplaatsen staan twee zuilen voor campingstekkers en op het kampeerveld staan nieuwe zuilen voor campers en caravans. Het maximale vermogen is overal 6 ampère. Op het tentenveld is ook elektriciteit beschikbaar.

Sanitair
Op onze camping is sanitair aanwezig in de vorm van een treinwagon. Met vier toiletten, wastafels en douches. De douches zijn zonder munten te gebruiken. Aan de buitenzijde van het sanitair is een afwasplek.

Sanistation en legen chemische toiletten
Voor campers met vaste tank is er de mogelijkheid afvalwater te lozen op de camperplaatsen. Ook vind je daar een stortbak met kraan voor het legen en schoonmaken van chemische toiletten van caravans of campers.

WiFi
Gasten van Stadscamping Tilburg mogen gratis gebruik maken van de wifi in het Spoorpark. Let op: bij drukte in het park kan de kwaliteit van dit netwerk wel eens tegenvallen.

Openingstijden receptie
Onze receptie is te vinden bij Stadscamping Ingang West, nabij de zuidelijke ingang van het Spoorpark (ingang vanaf de Hazelaarstraat). De reguliere openingstijden van de receptie zijn dagelijks van 8.30 – 12.00 uur en van 15.00 – 18.30 uur. Regelmatig is de receptie ook op andere tijden open, afhankelijk van seizoensdrukte, het weer en beschikbaarheid van onze vrijwilligers.

Aankomst- en vertrektijden
Omdat onze beheerders allemaal vrijwilligers zijn, is de receptie niet altijd de hele dag bemand. Voor aankomst en vertrek van campers op de camperplaatsen is dat geen belemmering. Zij kunnen aankomen vanaf 14.00 uur en de camperplaatsen bereiken via de ingang van de Spoorpark parkeerplaats en met de ontvangen cijfercode de draaiboom openen. Heb je een tent, camper- of caravanplek op het veld geboekt? Dan kun je aankomen vanaf 16.00 uur, dan kan de beheerder de poort voor je openen en je een plek toewijzen. Heb je een plek gereseveerd voor je eigen tent en ben je er eerder dan 16.00 uur? Zet je tent dan op het tentenveld en meld je bij de receptie zodra er iemand aanwezig is.

Voor de huuraccommodaties gelden de volgende incheck- en vertrektijden: Inchecken vanaf 15.00 uur, vertrekken ’s ochtends vóór 10.30 uur. Gasten met campers, caravans en tenten worden verzocht uiterlijk om 11.30 uur te vertrekken.

Honden? Liever niet.
Onze camping is gelegen in het Spoorpark. In dit park geldt een hondenverbod. Wil je een hond toch graag meenemen op de camping? Wij hebben dat liever niet, maar laten het oogluikend toe op de verharde camperplaats, niet op onze camping. Ook op de camperplaats houd je  je de hond aangelijnd in of bij  je camper of caravan. Verlaat de camping met de hond via de ingang bij de camperplaatsen. Met de hond wandelen en uitlaten? Ga niet het park in! Aan de westzijde van het park is een hondenuitlaatplek, daar mag de hond ook los lopen. De plek is te bereiken via de Hazelaarstraat die langs het park loopt. Zie ook onze campingregels.

 

Camperplaatsen 365 dagen per jaar open

Op de speciaal aangelegde camperplaatsen hebben we 10 camperplekken. Deze camperplekken liggen een kleine 50 meter van ons kampeerterrein, naast de parkeerplaats van het Spoorpark. Je kunt toegang krijgen tot de camperplaats via de fraaie houten draaiboom met de – na reservering ontvangen – cijfercode.

Aankomst op de camperplaats is daardoor ook mogelijk buiten de openingstijden van onze receptie.

Nog vragen? Stuur een mailtje naar info@stadscampingtilburg.nl.

Plattegrond van de camping

Gelegen in Het Spoorpark

Stadscamping Tilburg ligt in het Spoorpark, het groene én kloppende hart van de stad. Het park werd in juni 2019 geopend. Behalve de camping vind je er restaurant Het T-huis, De Kempentoren (een 35 meter hoge uitkijktoren), de Urban Sports Area met een skatebaan & pumptrack en het multi-sportcomplex BeweegR met beachvolleybal velden, obstacle run en fitness mogelijkheden. 

Op loopafstand van de camping vind je alle toffe plekken van de stad: Poppodium 013, Museum De Pont, het Natuurmuseum, de LocHal in de gezellige Spoorzone, het dwaalgebied met de leuke winkeltjes en de vele kroegen en restaurants die Tilburg rijk is. 

Kijk voor meer info over het Spoorpark op spoorparktilburg.nl.

 

Wij hebben vanaf vandaag weer een eigen biertje! Onder de naam ‘D’n Stoker’ verkopen we een biologisch & blond campingbier, gebrouwen i.s.m. de gerenommeerde bierbrouwer Jopenbier uit Haarlem. Het bier is een ode aan de vele vrijwilligers die, sinds de start van de stadscamping in 2014, aan de basis staan van het succes van onze camping. D’n Stoker wordt geleverd in statiegeld blikken van 33cl en is te koop bij de receptie van Stadscamping Tilburg voor € 4,50 per blik. Tijdens de introductie van het nieuwe bier hebben we een actie en betaal je € 10,00 voor 3 blikken. Voor meer info: link in bio. #bier #stadscamping013 #tilburg #linkinbio ...

13 0

Deze roze vogel kwam zomaar aangevlogen gisteren en is niet meer weg te slaan bij onze vijver... Bedankt @elho.world 😀. #flamingo #stadscamping013 ...

9 0

Wij zijn al weken aan het meezingen op al die hits van toen en vanavond spelen ze gewoon bijna bij ons op de camping! Ga jij ook naar Spoorpark Live Festival vandaag? Misschien zien we elkaar, dan gaan we dansen! #spoorparklive #clouseau ...

19 0

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat we voor het eerst gasten ontvingen op onze camping. Zo groen als gras organiseerden we de camping voor Festival Mundial op de plek waar dit weekend Spoorpark LIVE plaatsvindt. Nu tien jaar later mogen we best een beetje trots zijn wat we in de loop der tijd allemaal hebben neergezet met onze vrijwilligers en waar we nu staan als camping in het Spoorpark. Op naar de volgende 10 jaar! #10jaarstadscampingtilburg #stadscampingtilburg #stadscamping013 ...

40 2

Kom jij naar het concert van Massive Attack in het Spoorpark en zoek je nog een betaalbare slaapplek? We hebben nog enkele tipi`s beschikbaar zo goed als naast de mainstage! Check onze bio voor meer info en om te reserveren. OP = OP! #massiveattack #spoorparklive #spoorparktilburg #stadscamping013 #linkinbio ...

17 0