Kamperen

op Stadscamping Tilburg in het Spoorpark

Ontdek Tilburg vanaf de camping in het  Spoorpark!

Op de Stadscamping in het Tilburgse Spoorpark kun je kamperen  in je eigen tent, caravan of camper. Daarnaast kun je een tent huren of een sfeeervolle houten slaapwagon.

Naast onze huurtenten hebben we op ons kampeerveld plek voor zo’n 25 tenten en enkele plekken voor campers en caravans (max. 6 mtr lengte). Omdat ons kampeerveld niet heel groot is hanteren we geen vaste plekken, bij drukte kan het zijn dat je dicht op andere kampeerders staat. Dat is dé charme van een stadscamping, houd hier rekening mee bij je verblijf op onze camping in het hoogseizoen.

Op de speciaal aangelegde camperplaatsen hebben we 10 camperplekken. Deze camperplekken liggen een kleine 50 meter van ons kampeerterrein. Bekijk de plattegrond voor een overzicht van onze camping in het Spoorpark.

Elektriciteit
Voor alle kampeerders is stroom aanwezig op de camping. Op het kampeerveld werken we met reguliere stopcontacten van 10 Ampère. Heb je alleen een campingstekker? Zorg dan voor een verloopstekker. Op de camperplaatsen staan twee zuilen voor campingstekkers. Het maximale vermogen op de camperplaatsen is 16 Ampère.

Sanitair
Op onze camping is sanitair aanwezig in de vorm van een treinwagon. Met vier toiletten, wastafels en douches. De douches zijn zonder munten te gebruiken. Aan de buitenzijde van het sanitair is een afwasplek.

Sanistation en legen chemische toiletten
Voor campers met vaste tank is er de mogelijkheid afvalwater te lozen op de camperplaatsen. Ook vind je daar een stortbak met kraan voor het legen en schoonmaken van chemische toiletten van caravans of campers.

WiFi
Gasten van Stadscamping Tilburg mogen gratis gebruik maken van de wifi in het Spoorpark. Let op: bij drukte in het park kan de kwaliteit van dit netwerk wel eens tegenvallen.

Openingstijden receptie
Onze receptie is te vinden bij Stadscamping Ingang West, nabij de zuidelijke ingang van het Spoorpark (ingang vanaf de Hazelaarstraat). De reguliere openingstijden van de receptie zijn dagelijks van 8.30 – 12.00 uur en van 15.00 – 18.30 uur. Regelmatig is de receptie ook op andere tijden open, afhankelijk van seizoensdrukte, het weer en beschikbaarheid van onze vrijwilligers.

Aankomst- en vertrektijden
Omdat onze beheerders allemaal vrijwilligers zijn, is de receptie niet altijd de hele dag bemand. Voor aankomst en vertrek van campers op de camperplaatsen is dat geen belemmering. Zij kunnen aankomen vanaf 14.00 uur en de camperplaatsen bereiken via de ingang van de Spoorpark parkeerplaats en met de ontvangen cijfercode de draaiboom openen. Heb je een tent, camper- of caravanplek op het veld geboekt? Dan kun je aankomen vanaf 16.00 uur, dan kan de beheerder de poort voor je openen en je een plek toewijzen. Heb je een plek gereseveerd voor je eigen tent en ben je er eerder dan 16.00 uur? Zet je tent dan op het tentenveld en meld je bij de receptie zodra er iemand aanwezig is.

Voor de huuraccommodaties gelden de volgende incheck- en vertrektijden: Inchecken vanaf 15.00 uur, vertrekken ’s ochtends vóór 10.30 uur. Gasten met campers, caravans en tenten worden verzocht uiterlijk om 11.30 uur te vertrekken.

Honden? Liever niet.
Onze camping is gelegen in het Spoorpark. In dit park geldt een hondenverbod. Wil je een hond toch graag meenemen op de camping? Wij hebben dat liever niet maar vinden het oké als je de hond aangelijnd in je camper, caravan of tent houdt. Verlaat de camping met de hond altijd via de voetgangersingang aan de Hazelaarstraat of via de ingang bij de camperplaatsen. Met de hond wandelen en uitlaten? Ga niet het park in! Aan de westzijde van het park is een hondenuitlaatplek, daar mag de hond ook los lopen. De plek is te bereiken via de Hazelaarstraat die langs het park loopt. Zie ook onze campingregels.

 

Camperplaatsen 365 dagen per jaar open

Op de speciaal aangelegde camperplaatsen hebben we 10 camperplekken. Deze camperplekken liggen een kleine 50 meter van ons kampeerterrein, naast de parkeerplaats van het Spoorpark. Je kunt toegang krijgen tot de camperplaats via de fraaie houten draaiboom met de – na reservering ontvangen – cijfercode.

Aankomst op de camperplaats is daardoor ook mogelijk buiten de openingstijden van onze receptie.

Nog vragen? Stuur een mailtje naar info@stadscampingtilburg.nl.

Plattegrond van de camping

Gelegen in Het Spoorpark

Stadscamping Tilburg ligt in het Spoorpark, het groene én kloppende hart van de stad. Het park werd in juni 2019 geopend. Behalve de camping vind je er restaurant Het T-huis, De Kempentoren (een 35 meter hoge uitkijktoren), de Urban Sports Area met een skatebaan & pumptrack en het multi-sportcomplex BeweegR met beachvolleybal velden, obstacle run en fitness mogelijkheden. 

Op loopafstand van de camping vind je alle toffe plekken van de stad: Poppodium 013, Museum De Pont, het Natuurmuseum, de LocHal in de gezellige Spoorzone, het dwaalgebied met de leuke winkeltjes en de vele kroegen en restaurants die Tilburg rijk is. 

Kijk voor meer info over het Spoorpark op spoorparktilburg.nl.

 

Op zoek naar een leuke activiteit met kinderen? Bij onze receptie liggen Dierenbingo kaarten om gezellig samen dieren te spotten in het Spoorpark! #stadscamping013 #spoorpark013 #stadsdieren #groentilburg #tilburg ...

4 0

Marcela Bovio live at the Ayreon Campsite. ...

28 0

Honger gekregen na het opzetten van je tent?⛺

Vanuit Stadscamping Tilburg is het zo’n 30 keer rollen tot je bij het T-Huis bent, ideaal voor als je geen zin hebt om ver te lopen. Hier kun je heerlijke gerechten proeven of genieten van een kop koffie. En dat midden in het Spoorpark!

--

#stadscampingtilburg #stadscamping013 #tilburg013 #tilburg #waartilburgeet #spoorparktilburg #spoorpark013 #thuistilburg
...

13 0

Geen hoogtevrees? ☀️

Mooi zo! De Kempentoren in het Spoorpark is namelijk alleen voor echte waaghalzen, de toren is namelijk 37 meter hoog. Voor €2,- (alleen via pinpas) kun je helemaal naar de top klimmen om van het prachtigeuitzicht te genieten.

--

#stadscampingtilburg #stadscamping013 #tilburg013 #tilburg #spoorparktilburg #spoorpark013 #kempentoren
...

9 1

De zomervakantie gaat deze maand officieel van start. 🥳 En dat betekent dat Tilburg weer boordevol activiteiten zit! 💃 Bekijk maandelijks onze posts om te ontdekken wat Tilburg te bieden heeft.

Waar kijk jij naar uit deze maand?

--

#tilburg #tilburg013 #tilburgsekermis #spoorpark #spoorpark013 #kermis #awakenings #ketikoti #rozemaandag #stadscamping013 #tickettotilburg
...

21 1