Selecteer een pagina

Huurtenten

Bekijk ons aanbod

Naast onze houten slaapwagons ‘De Salon’ en ‘De Dwarsligger’ bieden we ook ingerichte huurtenten aan voor 2 tot 4 personen, voorzien van bedden met fijne matrassen en beddengoed. De huurtenten hebben net als de slaapwagons namen gekregen die terugverwijzen naar de historie van de plek waar onze camping is gevestigd in het Spoorpark.

De Meester

De Meester is een kwalitatieve en sfeervolle tent van de bekende tentenmaker De Waard. De tent beschikt over slaapplaatsen voor 4 personen en is uitgerust met een koelkast, kookgelegenheid, waterkoker, verlichting en elektriciteit. Ook aan pannen, serviesgoed en bestek is gedacht. Buiten de tent staat een loungeset en een picknicktafel. De bedden in De Meester zijn standaard voorzien van beddengoed.

In treinjargon is de meester de machinist.

De Flens

De Flens is een vierpersoonstent van De Wit. Deze tent beschikt over slaapplaatsen voor 4 personen en is uitgerust met een koelkast, kookgelegenheid, waterkoker, verlichting en elektriciteit. Ook in deze tent pannen, serviesgoed en bestek. De tent heeft een klein luifeltje waar je droog kunt zitten tijdens een buitje. Er staat een campingtafel met 4 campingstoeltjes waar je ‘s ochtends je ontbijtje kunt nuttigen.

In treinjargon is de flens de opstaande rand aan de binnenrand van het treinwiel.

De Pukkel en De Sloffer

De Pukkel en De Sloffer zijn twee tweepersoonstenten die samen onder een luifel staan. Beide tenten beschikken over elektriciteit, verlichting en twee opgemaakte eenpersoonsbedden. Voor de tenten onder de luifel staan loungestoelen om ‘s avonds heerlijk in te chillen.

Deze twee tenten hebben geen kookgelegenheid en/of koelkast.

In treinjargon is de pukkel het (contra) gewicht van een handmatige (spoor)wissel. Een sloffer is een rangeerder belast met de taak van het afremmen van goederenwagons nadat deze van de rangeerheuvel zijn afgelopen.

Activiteitenluifel ‘De Spinnenkop’

De Spinnenkop is een ronde luifel van 8 x 8 meter en kun je – op aanvraag – reserveren nadat je een plek hebt geboekt op onze camping. Deze luifel heeft drie afritsbare zijkanten waardoor de luifel voor de helft aan één kant dicht te maken is.Ook kunnen deze weggelaten worden indien gewenst.

Je kunt deze luifel ook huren op locatie. Dan komen we ‘m voor je opzetten. Je hebt dan wel minimaal een grasveld van 12 x 12 meter nodig i.v.m. de scheerlijnen.

Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden en de prijs.

In treinjargon is een spinnenkop een leidingonderbreker van de bovenleidingsdraad.

Prijzen en boeken

Kijk voor actuele prijzen voor verblijf in de huurtenten op de pagina ‘tarieven’ of boek direct online, dan wordt de totaalprijs voor je verblijf automatisch voor je berekend.

In- en uitchecken
Huur je een tent of slaapwagon op Stadscamping Tilburg dan kun je inchecken vanaf 16.00 uur*. Op de vertrekdag verzoeken we je om vóór 10.30 uur de accommodatie te verlaten zodat we tijd hebben om het e.e.a. gereed te hebben voordat er nieuwe gasten arriveren.

* Wil je eerder inchecken? Neem dan even contact met ons op.

Gelegen in Het Spoorpark

Stadscamping Tilburg ligt in het Spoorpark, het nieuwe groene hart van de stad. Het park werd in juni 2020 geopend. Behalve de camping vind je er restaurant Het T-huis, De Kempentoren, een 35 meter hoge uitkijktoren, een Urban Sports Area met een skatebaan en pumptrack en een beachvolleybal terrein. 

Op loopafstand van de camping vind je alle toffe plekken van de stad: Poppodium 013, Museum De Pont, het Natuurmuseum, de LocHal in de gezellige Spoorzone, het dwaalgebied met de leuke winkeltjes en de vele kroegen en restaurants die Tilburg rijk is. 

Kijk voor meer info over het Spoorpark op spoorparktilburg.nl.