Huurtenten

Bekijk ons aanbod

Naast onze houten slaapwagons ‘De Salon’ en ‘De Dwarsligger’ bieden we ook ingerichte huurtenten aan voor 2 tot 4 personen, voorzien van bedden met fijne matrassen en beddengoed. De huurtenten hebben net als de slaapwagons namen gekregen die terugverwijzen naar de historie van de plek waar onze camping is gevestigd in het Spoorpark. Wil je met een groep overnachten? Wij hebben twee nieuwe groepstenten waarin je met maximaal 16 personen kunt slapen.

De Meester

De Meester is een kwalitatieve en sfeervolle tent van de bekende tentenmaker De Waard. De tent beschikt over slaapplaatsen voor 4 personen en is uitgerust met een koelkast, kookgelegenheid, waterkoker, verlichting en elektriciteit. Ook aan pannen, serviesgoed en bestek is gedacht.

Buiten de tent staat een loungeset en een picknicktafel. De bedden in De Meester zijn voorzien van fijne matrassen, kussens, dekbedden en beddengoed. Zelf slaapzakken meenemen is dus niet nodig.

In treinjargon is de meester de machinist.

De Pukkel en De Sloffer

De Pukkel en De Sloffer zijn twee tweepersoonstenten die samen onder een luifel staan en één accommodatie vormen voor 2 tot 4 personen.

Ook deze huurtent beschikt over elektriciteit, verlichting en vier eenpersoonsbedden met fijne matrassen voorzien van dekbedden, kussens en beddengoed. Voor de tenten onder de luifel staan loungestoelen om ’s avonds heerlijk in te chillen, voor het ontbijt, lunch of avondeten staar er een picknicktafel klaar.

Onder de luifel staat bovendien een buitenkeukentje met gasstel, waterkoker, keukengerei en een koelkast.

 

In treinjargon is de pukkel het (contra) gewicht van een handmatige (spoor)wissel. Een sloffer is een rangeerder belast met de taak van het afremmen van goederenwagons nadat deze van de rangeerheuvel zijn afgelopen.

In treinjargon is de balg het flexibele deel dat het veilig van het ene naar het andere gedeelte van het voertuig lopen mogelijk maakt.

nieuw!

Vouwwagen ‘De Balg’

Dit kampeerseizoen kun je kamperen in een gave retro vouwwagen voor 2 tot 6 personen. Deze vouwwagen heeft de beschikking over een keukentje, koelkast, campingtafel, stoelen en alle benodigde keukeninventaris. Bedden zijn voorzien van dekbedden, kussens en beddengoed.

Vouwwagen De Balg hebben we gekregen van een Tilburgs echtpaar die er zelf niet meer mee op vakantie gaan. Enige voorwaarde was dat we Tilburgse gezinnen die niet op vakantie kunnen een gratis verblijf aanbieden. En dat doen we met alle liefde natuurlijk.

“We hadden hem op Markt­plaats kunnen zetten, maar het is toch veel leuker als andere gezinnen er nog gebruik van kunnen maken.” 

Groepstenten ‘De Huif’ en ‘De Flens’

Zoek je een overnachtingsplek voor een groep? Onze groepsten De Huiif en De Flens zijn te huur vanaf vier tot acht personen per tent. Deze spiksplinternieuwe belltenten zijn 5×5 meter en voorzien van elektriciteit, verlichting en aan twee kanten een ingang. Bij de tenten staan twee biertafels met banken en optioneel kun je er een koelkast bij huren. Voor luchtbedden en beddengoed moet je zelf zorgen. De tenten worden volledig leeg aangeboden.

Meer weten of reserveren? Neem contact op voor de mogelijkheden en de kosten.

In treinjargon is de flens een opstaande rand aan trein- of tramwielen, de huif is een groot doek/zeil over een open goederenwagon.

Activiteitenluifel ‘De Spinnenkop’

De Spinnenkop is een ronde luifel van 8 x 8 meter en kun je – op aanvraag – reserveren nadat je een plek hebt geboekt op onze camping. Deze luifel heeft drie afritsbare zijkanten waardoor de luifel voor de helft aan één kant dicht te maken is.Ook kunnen deze weggelaten worden indien gewenst.

Je kunt deze luifel ook huren op locatie. Dan komen we ‘m voor je opzetten. Je hebt dan wel minimaal een grasveld van 12 x 12 meter nodig i.v.m. de scheerlijnen.

Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden en de prijs.

In treinjargon is een spinnenkop een leidingonderbreker van de bovenleidingsdraad.

Prijzen en boeken

Kijk voor actuele prijzen voor verblijf in de huurtenten op de pagina ’tarieven’ of boek direct online, dan wordt de totaalprijs voor je verblijf automatisch voor je berekend.

In- en uitchecken
Huur je een tent of slaapwagon op Stadscamping Tilburg dan kun je inchecken vanaf 16.00 uur*. Op de vertrekdag verzoeken we je om vóór 10.30 uur de accommodatie te verlaten zodat we tijd hebben om het e.e.a. gereed te hebben voordat er nieuwe gasten arriveren.

* Wil je eerder inchecken? Neem dan even contact met ons op.

Gelegen in Het Spoorpark

Stadscamping Tilburg ligt in het Spoorpark, het groene én kloppende hart van de stad. Het park werd in juni 2019 geopend. Behalve de camping vind je er restaurant Het T-huis, De Kempentoren (een 35 meter hoge uitkijktoren), de Urban Sports Area met een skatebaan & pumptrack en het multi-sportcomplex BeweegR met beachvolleybal velden, obstacle run en fitness mogelijkheden. 

Op loopafstand van de camping vind je alle toffe plekken van de stad: Poppodium 013, Museum De Pont, het Natuurmuseum, de LocHal in de gezellige Spoorzone, het dwaalgebied met de leuke winkeltjes en de vele kroegen en restaurants die Tilburg rijk is. 

Kijk voor meer info over het Spoorpark op spoorparktilburg.nl.