Ben jij onze nieuwe campingbeheerder?

Voor uitbreiding van ons team vrijwilligers zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor beheerderstaken op onze knusse camping in het Spoorpark. Beheerders helpen gasten met het inchecken op de camping en zijn als gastvrouw-/heer het gezicht en aanspreekpunt van Stadscamping Tilburg. We zoeken voor alle dagen van de week beheerders, met de nadruk op de drukke dagen in het weekend.

Wat doet een campingbeheerder?
De campingbeheerder is tijdens zijn dienst gastvrouw/-heer voor onze kampeerders. Zij/hij heeft een gastvrije instelling en vindt het leuk om onze gasten het aan niets te laten ontbreken op de camping. Gasten ontvangen, inchecken en te helpen installeren op de kampeerplek is een belangrijke taak. Ook het gereed maken van de huuraccommodaties (o.a. houten slaapwagons, caravan en huurtenten) is een taak van de beheerders. Vragen beantwoorden van gasten, een praatje maken en koffie, thee, limonade en ijsjes verkopen hoort er natuurlijk ook bij. Een divers takenpakket die je in nauwe samenwerking met de andere vrijwillige beheerders van Stadscamping Tilburg uitvoert.

Hoe ziet een beheerdienst er uit?
Er zijn dagelijks twee beheerdiensten. De reguliere tijden zijn in de ochtend van 8.30 – 12.00 uur en in de middag van 15.00 – 18.30 uur. Bij drukte kunnen diensten uitlopen. In de ochtenddienst ben je vooral druk met het helpen vertrekken van onze gasten, het weer op orde brengen van de verhuurde accommodaties (huurtenten en wagonnetjes) voor nieuwe gasten en checken van het sanitairgebouw. Het sanitair wordt schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf, beheerders houden het vooral bij. In de middagdienst draait het om het verwelkomen van nieuwe gasten, het nogmaals checken van het sanitair en de camping netjes achterlaten voor de aanwezige gasten.

Profiel campingbeheerder
De campingbeheerder is gastvrij en vriendelijk en is gewend te werken in een team vrijwilligers. Zij/hij is flexibel en vindt het leuk om samen met de andere vrijwilligers te zorgen voor een geweldige kampeerbeleving bij onze gasten. Iemand die oog heeft voor gasten maar ook voor al het andere op de camping. Leeftijd is niet belangrijk. Collegialiteit, vriendelijkheid, netheid en gastvrijheid des te meer.

Werkzaamheden van beheerders

  • Het bijhouden van de reserveringen en checken of alle gasten die gereserveerd hebben er zijn en ook weer op tijd vertrokken zijn;
  • Het te woord staan van gasten, hulp bieden waar nodig, informatie geven over de camping aan geïnteresseerde parkbezoekers;
  • Het op orde maken van de verhuuraccommodaties na vertrek gasten en verwachte aankomst nieuwe gasten;
  • Het invoeren van nieuwe boekingen in het reserveringssysteem voor gasten die ‘op de bonnenfooi’ op de camping willen verblijven;
  • Het schoonhouden van de camping. O.a. vuilniszakken vervangen, sanitair schoon houden en zichtbaar zwerfvuil oprapen;
  • Het verkopen van koffie, thee, frisdrank, bier en ijsjes aan campinggasten vanuit de receptie;

Wat krijg je er voor terug?
Als vrijwilliger van Stadscamping Tilburg word je beloond met lol, plezier en aandacht. Je wordt onderdeel van een leuke club mensen die op een positieve manier bijdraagt aan de stad, het Spoorpark en de camping. Daarnaast krijg je een herkenbaar shirt en een hoodie, jas of vest. Aan het begin van het jaar de traditionele Stadscamping kalender en met Kerstmis een mooi eindejaarscadeau. Twee keer per jaar organiseren we een vrijwilligersfeest en regelmatig wordt er door vrijwilligers onderling gebarbecued op de camping. Tijdens festivals waar wij de camping voor verzorgen of die plaatsvinden in het Spoorpark (Roadburn, Draaimolen, Spoorpark Live) hebben we vrijwel altijd een aantal toegangskaarten beschikbaar voor de dan meewerkende vrijwilligers.

Over Stadscamping Tilburg
Stadscamping Tilburg ligt midden in het Spoorpark in het hart van onze stad. Vanaf het eerste moment na opening is het park een geliefde pleisterplaats voor Tilburgers. De ontmoetingsplek bij uitstek om te wandelen, te sporten, picknicken en de kinderen te laten spelen. Aan de rand van het park heeft de Stadscamping een mooi terrein met daarop enkele verhuurtenten, houten wagonnetjes, camping plekken en speciale camperplaatsen.

Stadscamping Tilburg is een stichting en wordt volledig gerund door vrijwilligers onder leiding van één ‘camping eindbaas’. Ook de bestuursleden zijn vrijwilligers en zijn nauw betrokken bij het wel en wee van de vrijwilligers en campinggasten. De camping bestaat sinds 2014 als ‘pop-up camping’ en heeft vanaf de zomer van 2019 een vaste plek gekregen in het Spoorpark. Het doel van de camping is het organiseren van ‘de ontmoeting’. Ontmoetingen tussen vrijwilligers, tussen mensen – van over de hele wereld –  en tussen Tilburgers onderling. De Stadscamping organiseert daarom bijvoorbeeld ook jaarlijks de ‘Buurtcamping’, een camping voor en door Tilburgers. Naast de reguliere camping draagt de Stadscamping ook bij aan diverse evenementen in de stad. Zo zijn we festivalcamping voor het internationaal bekende Roadburn Festival, voor de Redhead Days en Draaimolen.

Iets voor jou?
Lijkt het je leuk om deel uit te gaan maken van ons leuke team vrijwilligers en wil je graag als vrijwilliger aan de slag als beheerder op onze camping? Stuur dan een mailtje met je gegevens en een korte motivatie naar vrijwilligers@stadscampingtilburg.nl. Ook kun je daar je vragen stellen als je eerst nog wat meer wil weten.

woensdag 21 juni 2023 | Nieuws, Vacatures

Interieur van houten wagon 'De Dwarsligger'
Kleding voor de vrijwilligers

Meer nieuws:

Brabant Maatjes kampeerweekend op Stadscamping Tilburg

Brabant Maatjes kampeerweekend op Stadscamping Tilburg

In  het weekend van 12 t/m 14 juli organiseert Brabant Maatjes i.s.m. Stadscamping Tilburg het 'Brabant Maatjes Kampeerweekend' op onze camping in het Spoorpark. In dit kampeerweekend kunnen deelnemers een weekend lang vakantie vieren samen, samen gezellig barbecuëen...

Lees meer
Campingsjef gezocht

Campingsjef gezocht

Stichting Stadscamping Tilburg zoekt een campingsjef/sociaal ondernemer Voor deze leukste baan van Tilburg zoeken we iemand met een ondernemende inslag, met hart voor kamperen en met een bijkans nog groter hart voor mensen. Iemand die houdt van de levendigheid van...

Lees meer