Stadscamping opent hotel voor 200 arbeidsmigranten in Spoorpark

Afgelopen weekend hebben we een hotel geopend in het Spoorpark voor een kleine 200 arbeidsmigranten. Niet zomaar een hotel, maar een hotel voor hardwerkende tijgerwormen! De wormen zijn met enkele honderden tegelijk uit het noorden van Nederland naar Tilburg gekomen om hier aan de slag te gaan op onze camping in het Spoorpark.

Het wormenhotel is afkomstig uit de wormentuin van Janneke de Vries. De Wormentuin werd onlangs geopend bij Un Bietje Groen. Er staan daar verschillende wormenhotels naast elkaar. Elk verblijf heeft zijn eigen unieke werking en is geschikt voor een verschillende situaties. En sinds kort staat er dus ook een Wormenhotel op Stadscamping Tilburg!

De wormen eten o.a. groente- en fruitresten van onze gasten, tuinafval van ons kampeerterrein en het koffiedik van onze Café Matagalpa koffie. Uit de uitwerpselen van de wormen ontstaat compost die we weer goed kunnen gebruiken voor het groen op de camping.

Hotelmanagers
Inmiddels hebben we al enkele vrijwilligers bereid gevonden ‘hotelmanager’ te worden. Zij zullen de wormen verzorgen, ze regelmatig voorzien van nieuw voedsel en ervoor zorgen dat de compost en wormenthee gebruikt worden.

Ook insektenhotel, vijver en huismuskasten
Eerder hingen we al huismuskasten op aan ons sanitairgebouw, bouwden we een vijver en plaatsten we een insektenhotel op ons kampeerterrein in het Spoorpark. Met dit wormenhotel willen we onze camping nog verder vergroenen en onze gasten en vrijwilligers kennis laten maken met deze leuke manier van zelf compost maken met de hulp van wormen.

Foto boven: hotelmanagers Gerdine en Eric bij het pas geopende wormenhotel.

dinsdag 23 april 2024 | Nieuws

Het wormenhotel
Het insektenhotel (gemaakt door Prospects at Work)

Meer nieuws:

Maak van je tent een vrijmarktkraam op Koningsdag!

Maak van je tent een vrijmarktkraam op Koningsdag!

Voor de tweede keer wordt het Spoorpark op Koningsdag omgedoopt tot 'Spooranjepark'. Stadscamping Tilburg geeft je ook nu weer de kans om op Koningsdag jouw tent, luifel of camper te gebruiken als een marktkraam! Boek een plekje op de Stadscamping in het Spoorpark,...

Lees meer
Energietoeslag vanaf 1 maart

Energietoeslag vanaf 1 maart

Met ingang van vandaag hanteren we een energietoeslag op onze boekingen. Sinds de opening van onze camping in het Spoorpark in de zomer van 2019 hebben wij de energiekosten nooit extra doorberekend aan onze gasten. We hebben de overnachtingstarieven altijd zo laag...

Lees meer