Stadscamping opent hotel voor 200 arbeidsmigranten in Spoorpark

Afgelopen weekend hebben we een hotel geopend in het Spoorpark voor een kleine 200 arbeidsmigranten. Niet zomaar een hotel, maar een hotel voor hardwerkende tijgerwormen! De wormen zijn met enkele honderden tegelijk uit het noorden van Nederland naar Tilburg gekomen om hier aan de slag te gaan op onze camping in het Spoorpark.

Het wormenhotel is afkomstig uit de wormentuin van Janneke de Vries. De Wormentuin werd onlangs geopend bij Un Bietje Groen. Er staan daar verschillende wormenhotels naast elkaar. Elk verblijf heeft zijn eigen unieke werking en is geschikt voor een verschillende situaties. En sinds kort staat er dus ook een Wormenhotel op Stadscamping Tilburg!

De wormen eten o.a. groente- en fruitresten van onze gasten, tuinafval van ons kampeerterrein en het koffiedik van onze Café Matagalpa koffie. Uit de uitwerpselen van de wormen ontstaat compost die we weer goed kunnen gebruiken voor het groen op de camping.

Hotelmanagers
Inmiddels hebben we al enkele vrijwilligers bereid gevonden ‘hotelmanager’ te worden. Zij zullen de wormen verzorgen, ze regelmatig voorzien van nieuw voedsel en ervoor zorgen dat de compost en wormenthee gebruikt worden.

Ook insektenhotel, vijver en huismuskasten
Eerder hingen we al huismuskasten op aan ons sanitairgebouw, bouwden we een vijver en plaatsten we een insektenhotel op ons kampeerterrein in het Spoorpark. Met dit wormenhotel willen we onze camping nog verder vergroenen en onze gasten en vrijwilligers kennis laten maken met deze leuke manier van zelf compost maken met de hulp van wormen.

Foto boven: hotelmanagers Gerdine en Eric bij het pas geopende wormenhotel.

dinsdag 23 april 2024 | Nieuws

Het wormenhotel
Het insektenhotel (gemaakt door Prospects at Work)

Meer nieuws:

Campingsjef gezocht

Campingsjef gezocht

Stichting Stadscamping Tilburg zoekt een campingsjef/sociaal ondernemer Voor deze leukste baan van Tilburg zoeken we iemand met een ondernemende inslag, met hart voor kamperen en met een bijkans nog groter hart voor mensen. Iemand die houdt van de levendigheid van...

Lees meer
Stadscamping verkoopt biologisch Boerderijs in Spoorpark

Stadscamping verkoopt biologisch Boerderijs in Spoorpark

Vanaf dit seizoen kunnen gasten van Stadscamping Tilburg genieten van de ambachtelijke handijsjes van Boerderijs. De ijsjes van Boerderijs zijn gemaakt van echte melk, volle yoghurt en verse room met 100% biologische ingrediënten. De makers van de Boerderijsjes...

Lees meer