Kampvuur

10 jaar Stadscamping Tilburg

zaterdag 22 juni 2024 | 20.00 – 4.00 | Hall of Fame Tilburg

Koop TicketsCheck Line-Up

In juni is het 10 jaar geleden dat Stadscamping Tilburg de eerste festivalcamping organiseerde, voor Festival Mundial waren we verantwoordelijk voor de camping op het Van Gend & Loos terrein (waar nu het Spoorpark is).

Inmiddels zijn we 10 jaar en heel veel festivalcampings verder en bestaan we ook als reguliere camping alweer 5 jaar in het Spoorpark! Kampvuur is in al die jaren onlosmakelijk verbonden geweest met onze camping. Menig kampeerder, bezoeker van een festival of vrijwilliger heeft in de loop der jaren een onvergetelijke avond beleefd bij ons kampvuur.

Om te vieren dat we in juni alweer tien jaar bestaan organiseren we daarom op zaterdag 22 juni ‘KAMPVUUR – 10 jaar Stadscamping Tilburg’ bij de Hall of Fame. Een tof feest met veel live muziek, dj’s en vooral heel veel gezelligheid! Bekijk de line-up hieronder en bestel je tickets eenvoudig online via de website van de Hall of Fame.

Houd zaterdagavond 22 juni alvast vrij in je agenda want het belooft een fantastische avond te worden!

Tickets voor dit feest kosten € 15,00 en zijn nu te koop via de website van de Hall of Fame.

Spotify Playlist

Kom alvast in de stemming met de officiële KAMPVUUR Spotify playlist:

Line Up

Op onze poster had je de namen al zien staan natuurlijk, maar misschien ken je ze nog niet allemaal? Check hieronder meer over wie en wat je kunt verwachten tijdens KAMPVUUR.

Bands & Artiesten

Mood Bored

Een existentiële crisis die voelt als een zomerbriesje. Met een eigen geluid vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren bestormt Mood Bored het indie-rock landschap. De drie vrienden uit Tilburg maken nostalgische liedjes over het vinden van je plek in een wereld waarin alles verneukt lijkt te zijn. Met airplay en live optredens op 3FM en Kink krijgt de landelijke doorbraak van Mood Bored steeds meer vorm. Wij zijn daarom ook ontzettend blij en trots dat ze tijdens KAMPVUUR op ons hoofdpodium staan!

Straaljager

Dansmuziek die af en toe ook best een beetje mag schuren of zelfs ontsporen. Vanuit dat vertrekpunt maakt Straaljager geïmproviseerde live-sets waarin zweterige electro, turntablism en een flinke snuf rock ’n roll elkaar vinden. Straaljager stijgt op en doorbreekt de geluidsbarrière zoals alleen een straaljager dat kan.

Vandiekomsa

Vandiekomsa is een eigentijdse folkband. Herkenbaar aan de mooie melodieën, folky nummers en de onbetwiste Brabantse tongval. Ideale kampvuurmuziek voor een zomerse avond met vrienden, in de sfeer van de Veulpoepers en Gerard van Maasakkers.

Zondeval

Zondeval werd in 2023 opgericht de drie broers Martijn (drums), Victor (basgitaar) en Paul Franssen (zang/gitaar). Wat begon als informele jamsessies in de garage van hun ouders, groeide al snel uit tot een volwaardige band met een unieke sound, geworteld in de rocktraditie. De muziek van Zondeval wordt sterk beïnvloed door iconische bands zoals Nirvana, The Smashing Pumpkins, The Doors, Foo Fighters, Porcupine Tree en Tool. D stijl van Zondeval is krachtig en dynamisch, gekenmerkt door rauwe energie, emotionele diepgang en een experimentele benadering.

House Arrest

Drie liefhebbers van ongecompliceerde, raampjes-omlaag-en-knal-die-radio-over-je-shitty-speakers-vol-aan gitaarbands.  Leuke en luidruchtige vibes uit ons eigen Tilburg. House Arrest is geïnspireerd door bands als Thee Oh Sees, Ty Segall en Together Pangea. Hun debuut-EP werd voor het grootste deel live opgenomen tijdens de repetities, waarbij de nummers meteen werden uitgebracht zo gauw als ze uit het ei kwamen. Kleine luidruchtige baby’s zoals ze zelf zeggen. Enfin, gewoon luisteren en meedoen!

Dead Duck

Dead Duck is een onverwachte combinatie van vaders en zonen die ook nog eens neven en ooms van elkaar zijn. Familiair amper uit te leggen, maar gelukkig draait het om de muziek. Dead Duck klinkt als een scène uit een film noir, met nog een klein sprankje hoop te midden van de duisternis. Een liefdesbaby tussen Mogwai, Motorpsycho, Amenra en Charles Bukowski zou je kunnen zeggen. Laten we het simpelweg omschrijven als filmische postrock die veelal ontspoort in een explosie van melodieuze gitaren en ontketende zang.

Richie Dagger

De Tilburgse formatie Richie Dagger brengt een flinke dot 70’s punk, met een laag 80’s indie en donkere psychedelische invloeden. De band bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar en brachten onlangs hun laatste single ‘Killing Dreams’ uit met bijbehorende gave en grauwe videoclip.

Total Age

Onder de naam ‘Total Age’ zijn Wessel van den Broek en SJoerd Aarden van resp. de Tlburgse bands To Adelaide en Docile Bodies een uniek samenwerkingsproject begonnen. Total Age is voorgekomen uit hun gedeelde liefde voor synthpop, wave en electronic bodymusic. In 2020 verscheen hun debuut-EP Boys, waarop hyperactief en bombastisch microkorggeweld wordt gecombineerd met een New Orderiaanse new romantic-schwung. Kom dansen in Hall 90 tijdens hun optreden op KAMPVUUR!

Hajo Krijger

Een liveset om je oren bij af te likken; Hajo Krijger gebruikt zijn gear om je mee te nemen naar de plek waar genre’s er niet toe doen. Groovy, dubby laidback beats, maar bovenal authentieke sounds die je herkent, maar zó nog niet gehoord hebt.

Jeroen Kant

Jeroen Kant (1982) is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Steeds zonder de inhoud uit het oog te verliezen. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen.

DJ’S

Alle dj’s tijdens KAMPVUUR draaien van vinyl! Tussen de optredens door in Hall 90 verzorgen ze de muziek vanuit de speciale en speciaal voor hun gemaakte camping dj-booth!

See Buy Draai

De vinyl-dj’s van See Buy Draai struinen rommelmarkten, platenbeurzen en vergeten zolderkamers af op zoek naar unieke vondsten. Van psychedelische rock tot 00’s, van krautrock tot classics – niets is te gek voor deze vinylfreaks. Tijdens KAMPVUUR draaien ze hun vinyl in Hall 90.

Space Age DJ Collective

Space Age DJ Collective brengt de meest groovy platen naar de dansvloer. Disco, Funk & al die grooves, en dat allemaal vanaf vinyl! Space Age sluit het feest af in Hall 90 en zal ervoor zorgend dat er tot in de vroege uurtjes gedanst en gefeest wordt!

DJ Abe Twist

Abe Twist is een veelzijdige vinyl-dj met een fetish voor 45-toeren singles van alle pluimage. Met een handomdraai zorgt hij voor de juiste vibes met zijn telkens verrassende selectie zwart goud. Funk, disco, tittyshakers, franse hijgmeisjes, rock&roll, 60’s trash, exotica, you name it…