Tot volgend jaar!

Helaas zit voor ons het kampeerseizoen er alweer op. Het was een druk, bewogen maar zeer succesvol campingjaar voor ons. Nadat we eind vorig jaar in onzekerheid verkeerden of we dit jaar op ‘ons’ VGL terrein open konden zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve plek. Die vonden we in Moerenburg, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Toen alles uiteindelijk in kannen en kruiken was bleek dat we dit jaar toch nog gebruik konden maken van het VGL terrein, het toekomstige Spoorpark. Dat was voor ons erg fijn want die plek kennen we en ook onze gasten weten ons daar al sinds 2014 te vinden.

Half april begon ons team aan de opbouw van de eerste camping dit jaar, voor Roadburn. Enkele dagen later gingen we voor de eerste keer dit jaar open. Zo’n duizend gasten uit binnen- en vooral buitenland verbleven in Flexotels, Festipi’s of in hun eigen camper of tentje, genoten van het voorjaarszonnetje en van een wederom geweldige editie van Roadburn. Nadat we de camping weer opgeruimd hadden en een leeg grasveld achterlieten begonnen we aan de voorbereiding van de rest van het seizoen. Met campings voor het vernieuwde Festival Mundial, het nog groter geworden WOO HAH! en de tweede editie van De Buurtcamping gepland in drie achtereenvolgende weekenden een flinke uitdaging voor ons team vrijwilligers.

De camping voor Festival Mundial was dit jaar een stuk minder druk dan een jaar eerder, maar daarom niet minder gezellig. Op onze traditionele pre-party op vrijdag was het weer uitermate gezellig. De wereldbarbecue was weer zeer geslaagd en de silent disco en het kampvuur zorgden voor vermaak tot in de late uurtjes. Bekijk de foto’s van het Mundial weekend op de Stadscamping hier.

De camping voor WOO HAH! was meteen de grootste uitdaging. Al vanaf het eerste moment was de animo voor tickets enorm en hebben we het aantal campingplekken meerdere keren opgehoogd. Tot we uiteindelijk aan de maximale capaciteit van het terrein zaten. Maar liefst 3.000 bezoekers hebben tijdens WOO HAH! bij ons gekampeerd. Een flinke klus voor ons team vrijwilligers, maar met de hulp van professionele beveiliging, de samenwerking met de productie van het festival (013), onze John die alle vergunningen op tijd rond kreeg, de aangescherpte campingregels en de weergoden een geslaagd weekend. Met name op de vrijdag waar alle bezoekers ongeveer tegelijk aankwamen moesten we alle zeilen bijzetten, maar toen ze eenmaal binnen waren hebben we een relaxed en gezellig kampeerweekend gehad. Alleen het opruimen na afloop viel ons zwaar tegen. Wat een troep hadden ze ervan gemaakt zeg. Maar met hulp van een shovel, een tractor met een grote blower en een club niet te vermurwen vrijwilligers was het terrein ruim voor het begin van De Buurtcamping weer schoon.

Ons laatste campingweekend dit seizoen was het weekend van De Buurtcamping. Een camping voor Tilburgers. Ook voor ons misschien wel de favoriete camping omdat we in dat weekend niet alleen een camping zijn voor een festival ergens anders, maar zelf ook het ‘festival’ zijn. Zo’n 350 Tilburgers genoten een weekend lang van alles wat De Buurtcamping te bieden had. Spel, theater, muziek, lekker eten, kampvuur, heel veel zon en nog veel meer. Traditioneel afgesloten met De Buurtcamping bingo op zondag. Gelukkig hebben we ook hiervan de foto’s nog.

Woolstock
Hoewel Stadscamping Tilburg dit seizoen niet meer open zal zijn gaan we toch nog één keer met z’n alleen een mooi weekend tegemoet. Een weekend waar we de camping nog een keertje opbouwen. Ergens in een wei in het buitengebied van onze stad. Want dan zijn we met z’n allen (én onze campingspullen) op Woolstock. Misschien zien we je daar? Er zijn nog enkele tickets…

De toekomst
De werkzaamheden aan het Spoorpark zijn inmiddels begonnen. Vrachtwagens vol zand rijden af en aan en vanaf september zal er keihard gewerkt worden om volgend jaar een prachtig groen park op te leveren. Stadscamping Tilburg krijgt een eigen vaste plek voor een seizoenscamping waar we kampeerders, buiten de festivalweekenden om, een plek kunnen bieden om te overnachten in onze stad. Vanwege de werkzaamheden zullen we in 2018 voor de festivalcampings zeer waarschijnlijk moeten uitwijken naar een plek elders. De kans is groot dat we daarvoor uit zullen komen op het terrein tegenover Café Zomerlust in Moerenburg, de plek waar we ook voor dit jaar al een optie hadden. Of we in 2018 al open kunnen met de seizoenscamping weten we nog niet. Dat hangt af van de snelheid waarmee de werkzaamheden op het park plaatsvinden, de financiering die we nodig zullen hebben om voorzieningen te realiseren, vergunningen rond te krijgen etc. Er is nog veel werk te doen, maar we gaan ervoor!

See you next year ;-)

De prachtige foto boven dit artikel is van William van der Voort.