Stadscamping uitgebreid met maar liefst 6 gratis accommodaties

door | vrijdag 25 maart 2022 | Nieuws

Vanaf deze week is Stadscamping Tilburg maar liefst zes nieuwe accommodaties rijker! Gasten van de nieuwe accommodaties kunnen zonder te boeken gratis gebruik maken van de nieuwe voorzieningen. Bovendien is online reserveren niet nodig, de gasten regelen het verblijf onderling. Het gaat namelijk niet om een uitbreiding voor kampeerders, maar om nestkasten voor huismussen.

De huismuskasten zijn speciaal ontworpen voor de mitigatie van huismus verblijfplaatsen. Naast (huis)mussen zijn ook koolmezen en andere mezensoorten natuurlijk van harte welkom om gebruik te maken van de kasten. Ze zijn opgehangen aan de achterzijde aan de kant van de Hazelaarstraat, nabij de woningen.

Belang van nestkasten
De opgehangen nestkasten zijn gemaakt van houtbeton en geven daardoor een huiselijk gevoel bij de mussen die doorgaans nestelen in spouwruimtes van woningen.

In de laatste twintig jaar is het aantal huismussen sterk afgenomen, een belangrijke oorzaak daarvoor is de afname van de nestgelegenheid. Door renovatie en sloop van (oudere) gebouwen verdwijnen bestaande broedplekken onder dakpannen, en in gevels. Ook door veranderingen in woningbouw komen er weinig nieuwe nestgelegenheid bij. Het is dus belangrijk om voor huismussen nestgelegenheid te creëren bijvoorbeeld door het plaatsen van huismus nestkasten. Daarnaast is het belangrijk te zorgen voor een mussenvriendelijke omgeving.

Sociale vogels
Huismussen hebben meerdere legsels per broedseizoen, dat seizoen begint al vroeg in het voorjaar (vanaf maart) en loopt door tot in september. Omdat ze als sociale vogels dicht bij elkaar broeden en meerdere nestlocaties tegelijk gebruiken hebben we meerdere kasten bij elkaar geplaatst. Ook worden de nestkasten gebruik door ringmussen.

De huismuskasten hingen tot voor kort onder de overkapping naast de kiosk in het Spoorpark, maar moeten plaatsmaken voor verbouwingswerkzaamheden die binnenkort zullen starten. De kasten zijn opgehangen door Bart, één van de vrijwilligers van het Spoorpark klusteam.

 

 

Meer nieuws:

O kom hier es kijken…

O kom hier es kijken…

Op 5 decembier vieren we de verjaardag van Sinterklaas. In menig huiskamer wordt pakjesavond gevierd. Soms uitbundig met veel cadeau's en zoetigheid, maar ook ingetogen met een gedicht of een surprise. Namens de vrijwilligers van Stadscamping Tilburg mogen we ook een...

Lees meer
Ben jij onze nieuwe campingbeheerder?

Ben jij onze nieuwe campingbeheerder?

Voor uitbreiding van ons team vrijwilligers zijn we doorlopend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor beheerderstaken op onze knusse camping in het Spoorpark. Beheerders helpen gasten met het inchecken op de camping en zijn als gastvrouw-/heer het gezicht en...

Lees meer