Stadscamping uitgebreid met maar liefst 6 gratis accommodaties

Vanaf deze week is Stadscamping Tilburg maar liefst zes nieuwe accommodaties rijker! Gasten van de nieuwe accommodaties kunnen zonder te boeken gratis gebruik maken van de nieuwe voorzieningen. Bovendien is online reserveren niet nodig, de gasten regelen het verblijf onderling. Het gaat namelijk niet om een uitbreiding voor kampeerders, maar om nestkasten voor huismussen.

De huismuskasten zijn speciaal ontworpen voor de mitigatie van huismus verblijfplaatsen. Naast (huis)mussen zijn ook koolmezen en andere mezensoorten natuurlijk van harte welkom om gebruik te maken van de kasten. Ze zijn opgehangen aan de achterzijde aan de kant van de Hazelaarstraat, nabij de woningen.

Belang van nestkasten
De opgehangen nestkasten zijn gemaakt van houtbeton en geven daardoor een huiselijk gevoel bij de mussen die doorgaans nestelen in spouwruimtes van woningen.

In de laatste twintig jaar is het aantal huismussen sterk afgenomen, een belangrijke oorzaak daarvoor is de afname van de nestgelegenheid. Door renovatie en sloop van (oudere) gebouwen verdwijnen bestaande broedplekken onder dakpannen, en in gevels. Ook door veranderingen in woningbouw komen er weinig nieuwe nestgelegenheid bij. Het is dus belangrijk om voor huismussen nestgelegenheid te creëren bijvoorbeeld door het plaatsen van huismus nestkasten. Daarnaast is het belangrijk te zorgen voor een mussenvriendelijke omgeving.

Sociale vogels
Huismussen hebben meerdere legsels per broedseizoen, dat seizoen begint al vroeg in het voorjaar (vanaf maart) en loopt door tot in september. Omdat ze als sociale vogels dicht bij elkaar broeden en meerdere nestlocaties tegelijk gebruiken hebben we meerdere kasten bij elkaar geplaatst. Ook worden de nestkasten gebruik door ringmussen.

De huismuskasten hingen tot voor kort onder de overkapping naast de kiosk in het Spoorpark, maar moeten plaatsmaken voor verbouwingswerkzaamheden die binnenkort zullen starten. De kasten zijn opgehangen door Bart, één van de vrijwilligers van het Spoorpark klusteam.

 

 

Meer nieuws:

Buurtcamping verhuist naar Tilburg Noord

Buurtcamping verhuist naar Tilburg Noord

Met veel plezier hebben wij van 2016 t/m 2019 De Buurtcamping georganiseerd. De eerste twee keer op het voormalige Van Gend & Loos terrein (waar nu het Spoorpark is), in 2018 op het terrein van de voormalige voetbalvereniging NOAD en in 2019 in het toen pas...

Lees meer
Op vakantie in eigen stad met de meedoenregeling

Op vakantie in eigen stad met de meedoenregeling

Met de Meedoenregeling kun je leuke dingen doen en nieuwe mensen leren kennen. Bewegen, sporten, muziek, cultuur, cursussen, uitstapjes, tuinieren... maar nu ook kamperen! Lekker met je gezin een paar dagen op vakantie in eigen stad bij ons op de camping in het...

Lees meer
Vouwwagen ‘De Balg’ nieuw op Stadscamping

Vouwwagen ‘De Balg’ nieuw op Stadscamping

Wat doe je met een vouwwagen als je zelf niet meer wilt kamperen, maar wel andere mensen er blij mee wilt maken? Dan ga je op zoek naar een mooie plek waar het nog enkele seizoenen dienst kan doen waarvoor het bedoeld is; om in te kamperen. Via Mooi Zo Goed Zo...

Lees meer