Stadscamping uitgebreid met maar liefst 6 gratis accommodaties

Vanaf deze week is Stadscamping Tilburg maar liefst zes nieuwe accommodaties rijker! Gasten van de nieuwe accommodaties kunnen zonder te boeken gratis gebruik maken van de nieuwe voorzieningen. Bovendien is online reserveren niet nodig, de gasten regelen het verblijf onderling. Het gaat namelijk niet om een uitbreiding voor kampeerders, maar om nestkasten voor huismussen.

De huismuskasten zijn speciaal ontworpen voor de mitigatie van huismus verblijfplaatsen. Naast (huis)mussen zijn ook koolmezen en andere mezensoorten natuurlijk van harte welkom om gebruik te maken van de kasten. Ze zijn opgehangen aan de achterzijde aan de kant van de Hazelaarstraat, nabij de woningen.

Belang van nestkasten
De opgehangen nestkasten zijn gemaakt van houtbeton en geven daardoor een huiselijk gevoel bij de mussen die doorgaans nestelen in spouwruimtes van woningen.

In de laatste twintig jaar is het aantal huismussen sterk afgenomen, een belangrijke oorzaak daarvoor is de afname van de nestgelegenheid. Door renovatie en sloop van (oudere) gebouwen verdwijnen bestaande broedplekken onder dakpannen, en in gevels. Ook door veranderingen in woningbouw komen er weinig nieuwe nestgelegenheid bij. Het is dus belangrijk om voor huismussen nestgelegenheid te creëren bijvoorbeeld door het plaatsen van huismus nestkasten. Daarnaast is het belangrijk te zorgen voor een mussenvriendelijke omgeving.

Sociale vogels
Huismussen hebben meerdere legsels per broedseizoen, dat seizoen begint al vroeg in het voorjaar (vanaf maart) en loopt door tot in september. Omdat ze als sociale vogels dicht bij elkaar broeden en meerdere nestlocaties tegelijk gebruiken hebben we meerdere kasten bij elkaar geplaatst. Ook worden de nestkasten gebruik door ringmussen.

De huismuskasten hingen tot voor kort onder de overkapping naast de kiosk in het Spoorpark, maar moeten plaatsmaken voor verbouwingswerkzaamheden die binnenkort zullen starten. De kasten zijn opgehangen door Bart, één van de vrijwilligers van het Spoorpark klusteam.

 

 

door | vrijdag 25 maart 2022 | Nieuws

Meer nieuws:

Stadscamping Tilburg zoekt campingbeheerders

Stadscamping Tilburg zoekt campingbeheerders

Voor uitbreiding van ons team vrijwilligers zijn we op zoek naar Tilburgers voor beheerderstaken op onze unieke camping gelegen in het Spoorpark. Beheerders helpen gasten met het inchecken op de camping en zijn als gastvrouw-/heer het gezicht en aanspreekpunt van...

Lees meer
Elke zondag ontbijt van De Ontbijtkeuken op de Stadscamping

Elke zondag ontbijt van De Ontbijtkeuken op de Stadscamping

Gasten van Stadscamping Tilburg kunnen elke zondag een uniek en verrassende ontbijt laten bezorgen op de camping. In samenwerking met De Ontbijtkeuken.nl bieden we kampeerders de mogelijkheid online een verrassend ontbijt te bestellen dat in de ochtend vers op de...

Lees meer
Kamperen in Tilburg tijdens Best Kept Secret

Kamperen in Tilburg tijdens Best Kept Secret

Wil je tijdens Best Kept Secret wel kamperen, maar heb je geen zin in een megavolle festivalcamping? Boek dan nu je campingspot bij ons op de camping in het Spoorpark! Dan hoef je ook niet met een late trein of auto naar huis, maar blijf je gewoon lekker slapen in het...

Lees meer