Stadscamping Tilburg doet haringen in de ban

Update: dit is een 1 april grap ;-)

Vanaf het komende kampeerseizoen is het niet meer toegestaan tentharingen te gebruiken op Stadscamping Tilburg. Kampeerders met tent kunnen, naar gelang de grootte van de tent en het aantal scheerlijnen, betonblokken huren om hun tent te verankeren.

“Ons grasveld en de daarin levende organismen ondervinden veel schade door de vele tentharingen die jaarlijks in de grond worden geslagen. Met name regenwormen leggen vaak het loodje bij het in de grond slaan van tentharingen. Ze komen intuïtief in de richting van de trillingen en worden daarbij vaak geraakt door de scherpe haringen.” aldus Eric Steur van Stadscamping Tilburg.

Belang regenwormen is groot
Regenwormen eten de gevallen bladeren, de planten en dieren … eigenlijk alles wat op de grond belandt. Ze ruimen de resten op en zorgen voor voedingsstoffen en organische stof voor het gewas. Ook zorgen ze dat de structuur van de bodem verbetert. Hierdoor kunnen de wortels in de bodem beter hun weg vinden.

Betonblokken in verschillende maten
Gasten met tent kunnen betonblokken in verschillende maten en pakketten huren bij de receptie van de Stadscamping. De zwaarste blokken zijn 50 kg, de kleinste blokken 10 kg.

Pilot fase
Hoewel de camperplaatsen van de Stadscamping 365 dagen per jaar open zijn, begint het kampeerseizoen pas echt in april. De eerste maand zal een pilotfase zijn voor het gebruik van de betonblokken.
“Onze bolderkarren moeten het gewicht ook kunnen dragen. Daarnaast moeten we het effect van het gebruik van de betonblokken nog meten. Daar hebben we nog geen ervaring mee” aldus Steur. Het kampeerveld van Stadscamping Tilburg is t/m eind oktober geopend voor kampeerders.

Mocht het verbod op gebruik van haringen niet gaan werken voor behoud van het grasveld en regenwormen dan overweegt Stadscamping Tilburg ná het seizoen de grasmat te vervangen tegelijk met het vervangen van het grasveld in het Spoorpark.

Een impressie van de betonblokken:

 

 

woensdag 30 maart 2022 | Nieuws

Meer nieuws:

Maak van je tent een vrijmarktkraam op Koningsdag!

Maak van je tent een vrijmarktkraam op Koningsdag!

Voor de tweede keer wordt het Spoorpark op Koningsdag omgedoopt tot 'Spooranjepark'. Stadscamping Tilburg geeft je ook nu weer de kans om op Koningsdag jouw tent, luifel of camper te gebruiken als een marktkraam! Boek een plekje op de Stadscamping in het Spoorpark,...

Lees meer
Energietoeslag vanaf 1 maart

Energietoeslag vanaf 1 maart

Met ingang van vandaag hanteren we een energietoeslag op onze boekingen. Sinds de opening van onze camping in het Spoorpark in de zomer van 2019 hebben wij de energiekosten nooit extra doorberekend aan onze gasten. We hebben de overnachtingstarieven altijd zo laag...

Lees meer