Stadscamping Tilburg doet haringen in de ban

Update: dit is een 1 april grap ;-)

Vanaf het komende kampeerseizoen is het niet meer toegestaan tentharingen te gebruiken op Stadscamping Tilburg. Kampeerders met tent kunnen, naar gelang de grootte van de tent en het aantal scheerlijnen, betonblokken huren om hun tent te verankeren.

“Ons grasveld en de daarin levende organismen ondervinden veel schade door de vele tentharingen die jaarlijks in de grond worden geslagen. Met name regenwormen leggen vaak het loodje bij het in de grond slaan van tentharingen. Ze komen intuïtief in de richting van de trillingen en worden daarbij vaak geraakt door de scherpe haringen.” aldus Eric Steur van Stadscamping Tilburg.

Belang regenwormen is groot
Regenwormen eten de gevallen bladeren, de planten en dieren … eigenlijk alles wat op de grond belandt. Ze ruimen de resten op en zorgen voor voedingsstoffen en organische stof voor het gewas. Ook zorgen ze dat de structuur van de bodem verbetert. Hierdoor kunnen de wortels in de bodem beter hun weg vinden.

Betonblokken in verschillende maten
Gasten met tent kunnen betonblokken in verschillende maten en pakketten huren bij de receptie van de Stadscamping. De zwaarste blokken zijn 50 kg, de kleinste blokken 10 kg.

Pilot fase
Hoewel de camperplaatsen van de Stadscamping 365 dagen per jaar open zijn, begint het kampeerseizoen pas echt in april. De eerste maand zal een pilotfase zijn voor het gebruik van de betonblokken.
“Onze bolderkarren moeten het gewicht ook kunnen dragen. Daarnaast moeten we het effect van het gebruik van de betonblokken nog meten. Daar hebben we nog geen ervaring mee” aldus Steur. Het kampeerveld van Stadscamping Tilburg is t/m eind oktober geopend voor kampeerders.

Mocht het verbod op gebruik van haringen niet gaan werken voor behoud van het grasveld en regenwormen dan overweegt Stadscamping Tilburg ná het seizoen de grasmat te vervangen tegelijk met het vervangen van het grasveld in het Spoorpark.

Een impressie van de betonblokken:

 

 

Meer nieuws:

Buurtcamping verhuist naar Tilburg Noord

Buurtcamping verhuist naar Tilburg Noord

Met veel plezier hebben wij van 2016 t/m 2019 De Buurtcamping georganiseerd. De eerste twee keer op het voormalige Van Gend & Loos terrein (waar nu het Spoorpark is), in 2018 op het terrein van de voormalige voetbalvereniging NOAD en in 2019 in het toen pas...

Lees meer
Op vakantie in eigen stad met de meedoenregeling

Op vakantie in eigen stad met de meedoenregeling

Met de Meedoenregeling kun je leuke dingen doen en nieuwe mensen leren kennen. Bewegen, sporten, muziek, cultuur, cursussen, uitstapjes, tuinieren... maar nu ook kamperen! Lekker met je gezin een paar dagen op vakantie in eigen stad bij ons op de camping in het...

Lees meer
Vouwwagen ‘De Balg’ nieuw op Stadscamping

Vouwwagen ‘De Balg’ nieuw op Stadscamping

Wat doe je met een vouwwagen als je zelf niet meer wilt kamperen, maar wel andere mensen er blij mee wilt maken? Dan ga je op zoek naar een mooie plek waar het nog enkele seizoenen dienst kan doen waarvoor het bedoeld is; om in te kamperen. Via Mooi Zo Goed Zo...

Lees meer