Stadscamping realiseert Bed & Breakfast in voormalig NS-rijtuig in Spoorpark

Stadscamping Tilburg realiseert in een voormalig NS-rijtuig in het Tilburgse Spoorpark twee Bed & Breakfast kamers onder de naam ‘B&B De Blokkendoos’. In het rijtuig komen twee kamers voor 2 tot 4 personen. Naast de twee kamers komt er een gezamenlijke ontbijtruimte waar de gasten kunnen genieten van een heerlijk ontbijtje, een kop koffie en de ochtendkrant.

Op de website blokkendoostilburg.nl houden we je op de hoogte van de voortgang van het project en plaatsen we regelmatig updates. Daarnaast roepen we de hulp in van Tilburgse bedrijven, organisaties en inwoners bij het tot uitvoering brengen van dit uitdagende en omvangrijke project.

Het rijtuig stamt uit 1932 en heeft een rijke historie. In 2014 kwam het naar Tilburg en heeft het een tijdje in de Polygonale loods gestaan. In 2016 moet het rijtuig plaats maken voor de verbouwingswerkzaamheden voor het nieuw te realiseren restaurant EVE. Het rijtuig wordt op een stukje resterend spoor in een hoekje van het voormalige werkplaatsterrein geplaatst nabij het nieuwe UWV kantoor. Daar wordt het regelmatig gebruikt door daklozen en zijn diverse vernielingen aangericht. In 2017 maakt Stadscamping Tilburg bekend dat ze het rijtuig graag in gebruik willen nemen op de nieuwe camping in het Spoorpark. Lees “Stadscamping wil verpauperde treinwagon uit 1932 redden: ‘Een aanwinst voor het Spoorpark’”.

Dankzij volharding, een financiële bijdrage en inzet van het bestuur van Stichting Spoorpark om het rijtuig naar het Spoorpark te krijgen werd de gemeente Tilburg overtuigd het rijtuig binnen de Tilburgse Spoorzone te behouden. Met de afspraak dat Stadscamping Tilburg verantwoordelijk is voor het opknappen van het interieur werd het rijtuig ontdaan van asbest en chroom-6 en wind- en waterdicht gemaakt. Het dak werd bekleed en de buitenkant van het rijtuig werd weer in de originele groene kleur geschilderd.

In oktober 2020 ging het rijtuig op transport naar het Spoorpark en vond de overdracht plaats. Vanaf dat moment was het Spoorpark en Stadscamping Tilburg een beeldbepalend rijtuig rijker.

zaterdag 4 december 2021 | Nieuws

Meer nieuws:

Maak van je tent een vrijmarktkraam op Koningsdag!

Maak van je tent een vrijmarktkraam op Koningsdag!

Voor de tweede keer wordt het Spoorpark op Koningsdag omgedoopt tot 'Spooranjepark'. Stadscamping Tilburg geeft je ook nu weer de kans om op Koningsdag jouw tent, luifel of camper te gebruiken als een marktkraam! Boek een plekje op de Stadscamping in het Spoorpark,...

Lees meer