Selecteer een pagina

Stadscamping realiseert Bed & Breakfast in voormalig NS-rijtuig in Spoorpark

Stadscamping Tilburg realiseert in een voormalig NS-rijtuig in het Tilburgse Spoorpark twee Bed & Breakfast kamers onder de naam ‘B&B De Blokkendoos’. In het rijtuig komen twee kamers voor 2 tot 4 personen. Naast de twee kamers komt er een gezamenlijke ontbijtruimte waar de gasten kunnen genieten van een heerlijk ontbijtje, een kop koffie en de ochtendkrant.

Op de website blokkendoostilburg.nl houden we je op de hoogte van de voortgang van het project en plaatsen we regelmatig updates. Daarnaast roepen we de hulp in van Tilburgse bedrijven, organisaties en inwoners bij het tot uitvoering brengen van dit uitdagende en omvangrijke project.

Het rijtuig stamt uit 1932 en heeft een rijke historie. In 2014 kwam het naar Tilburg en heeft het een tijdje in de Polygonale loods gestaan. In 2016 moet het rijtuig plaats maken voor de verbouwingswerkzaamheden voor het nieuw te realiseren restaurant EVE. Het rijtuig wordt op een stukje resterend spoor in een hoekje van het voormalige werkplaatsterrein geplaatst nabij het nieuwe UWV kantoor. Daar wordt het regelmatig gebruikt door daklozen en zijn diverse vernielingen aangericht. In 2017 maakt Stadscamping Tilburg bekend dat ze het rijtuig graag in gebruik willen nemen op de nieuwe camping in het Spoorpark. Lees “Stadscamping wil verpauperde treinwagon uit 1932 redden: ‘Een aanwinst voor het Spoorpark’”.

Dankzij volharding, een financiële bijdrage en inzet van het bestuur van Stichting Spoorpark om het rijtuig naar het Spoorpark te krijgen werd de gemeente Tilburg overtuigd het rijtuig binnen de Tilburgse Spoorzone te behouden. Met de afspraak dat Stadscamping Tilburg verantwoordelijk is voor het opknappen van het interieur werd het rijtuig ontdaan van asbest en chroom-6 en wind- en waterdicht gemaakt. Het dak werd bekleed en de buitenkant van het rijtuig werd weer in de originele groene kleur geschilderd.

In oktober 2020 ging het rijtuig op transport naar het Spoorpark en vond de overdracht plaats. Vanaf dat moment was het Spoorpark en Stadscamping Tilburg een beeldbepalend rijtuig rijker.

Meer nieuws:

“Niet thuis op de bank zitten”

“Niet thuis op de bank zitten”

In de rubriek 'De gezichten achter de vrijwilligers' van Wijkkrant De Noordhoek gaat buurtbewoner Clemens Audenaerd op zoek naar de gezichten achter de vrijwilligers. In de laatste editie van deze rubriek is Rob Dingemans geportretteerd. Rob is één van onze...

Lees meer
Roadburn camping keert terug naar de stad

Roadburn camping keert terug naar de stad

Afgelopen dinsdag is de ticketverkoop voor Roadburn Festival 2022 gestart. Roadburn vindt in 2022 plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 april bij o.a. Poppodium 013 en de Koepelhal in de Spoorzone. Ook zijn de eerste namen bekendgemaakt. Vele duizenden gasten...

Lees meer
Met korting kamperen tijdens Festival Circolo

Met korting kamperen tijdens Festival Circolo

Tien dagen gevuld met het circus van nú verspreid over internationale voorstellingen vol spektakel, acrobatiek en humor. Dat is Festival Circolo. Het festival biedt een fantastisch avontuur in de groene oase van het Leijpark. Tijdens de herfstvakantie stromen de...

Lees meer