Nieuw klusproject voor vrijwilligers Stadscamping: een rijtuig van 20 meter!

Dat onze vrijwilligers niet vies zijn van klussen hebben ze de afgelopen jaren wel bewezen. Van een kaal grasveld een festivalcamping maken, het bouwen van eigen meubilair, een receptiehutje, een vijver met ‘vliegende’ vissen tot het in elkaar zetten van houten slaapwagons… niets is ze te veel. Aan het indrukwekkende lijstje van klussen gaat binnenkort een ‘next-level-klus-to-the-max’ toegevoegd worden in de vorm van een rijtuig van maar liefst 20 meter!

Interieur rijtuig juni 2020 - Foto: Rob VennixOp donderdag 8 oktober a.s. wordt er namelijk een heus rijtuig in het Spoorpark geplaatst. Dit voormalige restauratierijtuig (bouwjaar 1928) heeft de afgelopen jaren verstopt gestaan in de Spoorzone, maar is de afgelopen maanden volledig gesaneerd, wind- en waterdicht gemaakt en opnieuw groen gespoten. Hoewel het rijtuig er van buiten weer spik en span uitziet is er van binnen nog behoorlijk wat werk aan de winkel (zie foto rechts).

Nieuw ontwerp interieur, met behoud van bestaande elementen
Zodra het rijtuig in het Spoorpark staat wordt het glaswerk vervangen waarna Stadscamping Tilburg de sleutels krijgt overgedragen. Dan kunnen onze vrijwilligers aan het werk. De Tilburgse architecten Frank van Winden en Joris Verhoeven van Format a: gaan een ontwerp maken voor een nieuwe inrichting van de coupé. Daarbij zal zoveel mogelijk getracht worden gebruik te maken van de huidige indeling en het bestaande meubilair.

Toekomstig gebruik
Binnenkort zullen we onze plannen voor de toekomstige inzet van het rijtuig bekend maken.

Help je mee?
Voor de werkzaamheden in het rijtuig kunnen we alle hulp gebruiken. Ben jij handig en vind je het leuk om de komende wintermaanden te helpen bij dit gave project? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@stadscampingtilburg.nl of meld je aan via onze website. Uiteraard zullen we de werkzaamheden zo inplannen dat het volgens de richtlijnen van het RIVM volledig coronaproof gedaan kan worden.

Ook hulp in de vorm van materialen (gereedschap, materialen, inrichting etc.) is van harte welkom. Dus heb je nog een schroefmachine, workmate, decoupeerzaag of plaatmateriaal liggen? Laat het ons weten, we kunnen het goed gebruiken.

 

dinsdag 6 oktober 2020 | Nieuws

Meer nieuws:

Maak van je tent een vrijmarktkraam op Koningsdag!

Maak van je tent een vrijmarktkraam op Koningsdag!

Voor de tweede keer wordt het Spoorpark op Koningsdag omgedoopt tot 'Spooranjepark'. Stadscamping Tilburg geeft je ook nu weer de kans om op Koningsdag jouw tent, luifel of camper te gebruiken als een marktkraam! Boek een plekje op de Stadscamping in het Spoorpark,...

Lees meer