Nieuw bestuur voor Stadscamping Tilburg

Foto: William van der Voort

Sinds 1 november 2017 heeft Stichting Stadscamping Tilburg een nieuw bestuur. Met dit nieuwe bestuur leggen we de basis voor een langdurig gezond voortbestaan van ‘onze camping’. We slaan hiermee een meer professionele en gestructureerde weg in, maar dat betekent niet dat we de sfeer en onze cultuur zullen opgeven. Sterker nog, dat is één van de speerpunten van het nieuwe bestuur, want de stadscamping moet een plek blijven waar onze gasten zich thuis voelen, in een gemoedelijke ongedwongen sfeer gerund door onze vrijwilligers.

De komst van het nieuwe bestuur betekent dat er wat verschuivingen plaats hebben gevonden binnen onze stichting. Brigitte Blanken wordt onze nieuwe ‘campingbaas’ en Erik van Gool blijft de kartrekker als kwartiermaker voor het Spoorpark namens Stadscamping Tilburg. Beide mede-oprichters van de stadscamping staan hun plaats in het bestuur af. Ook Joris Verheggen treedt af uit het bestuur. Van het voormalige bestuur blijft oud-voorzitter Eric Steur aan als bestuurslid. Binnen het bestuur is Eric verantwoordelijk voor de marketing en (online) communicatie.

We zijn ontzettend blij en trots op dit nieuwe bestuur en hebben er het volste vertrouwen in dat we met dit team de basis hebben gelegd voor nog vele jaren kampeerplezier in onze mooie stad!

Het nieuwe bestuur vanaf 1 november 2017:

Marije Buursink – Voorzitter
Erik Aalbers – Penningmeester
Wannes Rombouts – Bestuurslid juridische zaken
Gerda de Ruijter – Bestuurslid vrijwilligersbeleid
Eric Steur – Bestuurslid marketing & communicatie
Anneke Buursink-Niessink – Administratieve ondersteuning

Hieronder stellen onze bestuursleden zich graag aan je voor.

Marije Buursink

Ik ben Marije Buursink. Ik ben als voorzitter gevraagd in het bestuur van de Stadscamping. Ik ben nu een maandje of 6 betrokken en ben erg onder de indruk van wat al die mensen met elkaar voor elkaar boksen. Een aanwinst voor Tilburg! En aan Tilburg ben ik verknocht! Toen ik hier op mijn 15de kwam wonen vond ik het eerst afschuwelijk hier maar langzaam aan ging ik van Tilburg en zijn bewoners houden… ik woon dan ook met veel plezier met mijn man en twee kinderen op het mooiste pleintje van Tilburg. Al ontvluchten we samen ook wel graag de drukte van de stad. Ik houd erg van de stilte op Schiermonnikoog en de eenzaamheid van de bergen. Samen met onze kinderen wandelen we veel en fietsen we vaak. Lekker picknicken op een mooie plek met lieve mensen om me heen en ik ben gelukkig! Ik hoop dat ik als voorzitter een beetje kan bijdragen zodat die Stadscamping van ons nog verder tot bloei komt! Samen sterk!

Erik Aalbers

Mijn naam is Erik Aalbers, 45 jaar en woonachtig in Nijmegen samen met mijn vriendin. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als vermogensbeheerder bij Forza Asset Management en heb ik een aantal nevenfuncties op financieel gebied. Ik ben gevraagd door Brigitte om de financiële zaken binnen het bestuur voor mijn rekening te nemen. Mijn binding met Tilburg komt allereerst door mijn studie economie in de jaren ’90 en daarna door veelvuldig bezoeken van concerten en festivals in en rond Tilburg. Naast fietsen op racefiets en mountainbike is muziek en dan met name concerten bezoeken een van mijn belangrijkste bezigheden naast mijn werk. Tilburg is een stad waarnaar ik blijf terugkomen :). Toen ik werd gevraagd om financiële zaken in het nieuwe bestuur voor mijn rekening te nemen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik hoop in deze functie dan ook een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de stadscamping en haar vrijwilligers. Ik zie het als een uitdaging om ermede voor te zorgen dat jullie volgend jaar een mooie camping kunnen gaan draaien. Samen gaan we er iets moois van maken!

Wannes Rombouts

Mijn naam is Wannes Rombouts, en ben gevraagd als jurist in het bestuur van de Stadscamping te komen. In het dagelijks leven werk ik als jurist bij de gemeente Oisterwijk. Mijn vrije tijd besteed ik bij voorkeur aan het maken van muziek, met mijn Polderpolkaband Straf en mijn surfband The Malbehavers. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen in de leeftijd van peuter tot puber.Het belangrijkste wat ik mijn kinderen mee wil geven is dat dingen doen, samen met anderen dingen voor elkaar boksen, duizend maal belangrijker is dan dingen hebben. Daarom hoop ik dat we met zijn allen, maar vooral ook jullie als vrijwilligers, van de stadscamping blijvend een (nog groter!) succes kunnen maken!

Gerda de Ruijter

Mijn naam is Gerda de Ruijter. Sinds een aantal maanden zit ik in het bestuur van de stadscamping. Ik ben met name op de hoogte van allerlei zaken binnen het sociaal domein. In mijn dagelijks leven werk ik voor De Krachtcentrale 013 en Broodje Aap& Linke Soep. Twee sociale projecten op het terrein van participatie en re-integratie en van vluchtelingenbegeleiding en horeca in Tilburg. Ik heb 4 kinderen, 3 zonen en 1 dochter, waarvan er 2 uit huis zijn en de tweeling woont nog (even) thuis. Gezellig.
Ik vind het heel erg leuk om bij een hardwerkende vrijwilligersorganisatie mee te helpen aan de totstandkoming van een bijzondere camping. Ik ben een ervaren kampeerder, nooit in Tilburg maar wel heel vaak op de camping de Hoeven,nabij Tilburg. Afgelopen Woolstock heb ik een morgen meegedraaid in het zorgen voor het ontbijt. Erg leuk om te doen. Dus naast het bestuur zullen jullie mij vaker zien wanneer er op catering terrein extra handen nodig zijn.

Anneke Buursink-Niessink

Ik ben Anneke Buursink-Niessink, de moeder van Marije. Bijna een jaar geleden gestopt met mijn werk voor Passend Onderwijs. Marije wist dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging en zij opperde dat de stadscamping dringend behoefte had aan administratieve ondersteuning. Iemand die agenda ’s maakt en voorbereidt. Het leek me erg leuk. Zelf al mijn leven lang een enthousiast kampeerder en sinds een paar maanden in het bezit van een prachtige camper. Ik nam een kijkje op een van de festivalcampings en en was onder de indruk van al het enthousiasme van de vrijwilligers. Samen met mijn kleinkinderen en de nieuwe camper genoten we van de buurtcamping en dat maakte mijn enthousiasme om mee te werken nog groter. Er is nog veel te doen maar samen maken we er iets van!

 

Eric Steur

Ik ben, samen met o.a. Brigitte en Erik van Gool, één van de oprichters van de stadscamping. We hebben in een paar jaar een prachtig initiatief uit de grond gestampt. We hebben veel geleerd, keihard gewerkt, fouten gemaakt maar boven alles hele mooie dingen met elkaar gedaan. Nu is het tijd voor een nieuwe fase. Ik blijf als bestuurder betrokken bij de stadscamping, maar zal wat minder ‘met de poten in de modder’ staan. Met Brigitte als onze nieuwe ‘campingbaas’, Erik van Gool als kwartiermaker voor de camping op het toekomstige Spoorpark, onze fantastische en grote club vrijwilligers en het bovenstaande nieuwe bestuur heb ik vertrouwen in de toekomst van de stadscamping. In mijn dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer voor stom! en vanaf volgend jaar zal ik op loopafstand van het Spoorpark en dus de toekomstige Stadscamping komen wonen. Binnen het bestuur zal ik me met name bezig blijven houden met marketing en communicatie, daarnaast blijf ik sparring partner voor Brigitte en Erik.