Roadburn camping keert terug naar de stad

door | woensdag 27 oktober 2021 | Evenementen, Nieuws

Afgelopen dinsdag is de ticketverkoop voor Roadburn Festival 2022 gestart. Roadburn vindt in 2022 plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 april bij o.a. Poppodium 013 en de Koepelhal in de Spoorzone. Ook zijn de eerste namen bekendgemaakt. Vele duizenden gasten uit binnen- en buitenland komen voor Roadburn naar Tilburg. Een groot deel daarvan zal komen overnachten op de Roadburn Camping in het Spoorpark.

“Na twee moeilijke jaren waarin we geen fysiek festival konden organiseren, hebben we ontzettend veel zin om echt terug te keren in 2022”, zegt festivaldirecteur Walter Hoeijmakers. “Gezien de omstandigheden wordt het een enorme uitdaging, maar we willen met zekerheid stellen dat deze editie van Roadburn opnieuw een bastion van vooruitstrevende artiesten wordt, of dat nu genre-bepalende gevestigde acts of up-and-coming talenten zijn. We willen ons weer opnieuw verbinden met onze internationale community – artistiek, muzikaal en fysiek.”

Eerste namen bekend gemaakt

Onder andere de Noorse band Ulver komt naar het festival. Andere namen op de line-up zijn o.a. Alcest, Sólstafir, Russian Circles, Primitive Man, Lamp of Murmuur en Koldovstvo.

Na 5 jaar terug in Spoorpark

Festivalgangers kunnen op de officiële Roadburn Camping in het Spoorpark vanaf woensdag 20 april in hun tent of camper komen overnachten. Naast deze reguliere kampeerplekken zijn er diverse huurmogelijkheden. Van luxe ingerichte Festihutjes tot eenvoudige ingerichte éénpersoons tentjes. Het is de eerste keer dat de Roadburn Camping zal plaatsvinden in het Spoorpark. Toen de plek waar het Spoorpark nu is nog het braakliggende Van Gend & Loos terrein was vond de Roadburn Camping er al wel plaats. In 2018 en 2019 (toen het Spoorpark aangelegd werd) waren we te gast in Moerenburg.

Stadscamping Tilburg kijkt ernaar uit om de Roadburn Camping te gaan organiseren in het Spoorpark. Het zal voor veel Roadburn gasten een terugkeer zijn naar de plek waar ze in april 2017 voor het laatst overnachtten (zie foto). Graag laten we de Roadburners kennismaken met het fantastische Spoorpark waar ze vanaf de Kempentoren een prachtig uitzicht over de camping en de stad.

Campingtickets

Tickets voor de camping en de huuraccommodaties zijn verkrijgbaar via de officiële kanalen van het festival op roadburn.com/tickets.

Vragen over de Roadburn Camping? Stuur een e-mail naar roadburn@stadscampingtilburg.nl.

 

Meer nieuws:

Maak van je tent een marktkraam op Koningsdag!

Maak van je tent een marktkraam op Koningsdag!

Denk je aan Koningsdag, dan denk je natuurlijk aan een vrijmarkt. Stadscamping Tilburg geeft je de kans om dit jaar tijdens Koningsdag jouw tent, luifel of camper te gebruiken als een marktkraam! Boek een plekje op de Stadscamping in het Spoorpark, haal je schuur,...

Lees meer
Stadscamping zoekt tuinvrouwen- en mannen

Stadscamping zoekt tuinvrouwen- en mannen

Vind jij het fijn om lekker buiten bezig te zijn, heb je één of meer groene vingers en ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor beheer en onderhoud van het groen op ons kampeerterrein. Onze camping bestaat voor een...

Lees meer