Selecteer een pagina

Roadburn camping keert terug naar de stad

Afgelopen dinsdag is de ticketverkoop voor Roadburn Festival 2022 gestart. Roadburn vindt in 2022 plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 april bij o.a. Poppodium 013 en de Koepelhal in de Spoorzone. Ook zijn de eerste namen bekendgemaakt. Vele duizenden gasten uit binnen- en buitenland komen voor Roadburn naar Tilburg. Een groot deel daarvan zal komen overnachten op de Roadburn Camping in het Spoorpark.

“Na twee moeilijke jaren waarin we geen fysiek festival konden organiseren, hebben we ontzettend veel zin om echt terug te keren in 2022”, zegt festivaldirecteur Walter Hoeijmakers. “Gezien de omstandigheden wordt het een enorme uitdaging, maar we willen met zekerheid stellen dat deze editie van Roadburn opnieuw een bastion van vooruitstrevende artiesten wordt, of dat nu genre-bepalende gevestigde acts of up-and-coming talenten zijn. We willen ons weer opnieuw verbinden met onze internationale community – artistiek, muzikaal en fysiek.”

Eerste namen bekend gemaakt

Onder andere de Noorse band Ulver komt naar het festival. Andere namen op de line-up zijn o.a. Alcest, Sólstafir, Russian Circles, Primitive Man, Lamp of Murmuur en Koldovstvo.

Na 5 jaar terug in Spoorpark

Festivalgangers kunnen op de officiële Roadburn Camping in het Spoorpark vanaf woensdag 20 april in hun tent of camper komen overnachten. Naast deze reguliere kampeerplekken zijn er diverse huurmogelijkheden. Van luxe ingerichte Festihutjes tot eenvoudige ingerichte éénpersoons tentjes. Het is de eerste keer dat de Roadburn Camping zal plaatsvinden in het Spoorpark. Toen de plek waar het Spoorpark nu is nog het braakliggende Van Gend & Loos terrein was vond de Roadburn Camping er al wel plaats. In 2018 en 2019 (toen het Spoorpark aangelegd werd) waren we te gast in Moerenburg.

Stadscamping Tilburg kijkt ernaar uit om de Roadburn Camping te gaan organiseren in het Spoorpark. Het zal voor veel Roadburn gasten een terugkeer zijn naar de plek waar ze in april 2017 voor het laatst overnachtten (zie foto). Graag laten we de Roadburners kennismaken met het fantastische Spoorpark waar ze vanaf de Kempentoren een prachtig uitzicht over de camping en de stad.

Campingtickets

Tickets voor de camping en de huuraccommodaties zijn verkrijgbaar via de officiële kanalen van het festival op roadburn.com/tickets.

Vragen over de Roadburn Camping? Stuur een e-mail naar roadburn@stadscampingtilburg.nl.

 

Meer nieuws:

“Niet thuis op de bank zitten”

“Niet thuis op de bank zitten”

In de rubriek 'De gezichten achter de vrijwilligers' van Wijkkrant De Noordhoek gaat buurtbewoner Clemens Audenaerd op zoek naar de gezichten achter de vrijwilligers. In de laatste editie van deze rubriek is Rob Dingemans geportretteerd. Rob is één van onze...

Lees meer
Met korting kamperen tijdens Festival Circolo

Met korting kamperen tijdens Festival Circolo

Tien dagen gevuld met het circus van nú verspreid over internationale voorstellingen vol spektakel, acrobatiek en humor. Dat is Festival Circolo. Het festival biedt een fantastisch avontuur in de groene oase van het Leijpark. Tijdens de herfstvakantie stromen de...

Lees meer