Ayreon zangeres Marcela Bovio geeft lunchconcert in het Spoorpark

Van woensdag 13 tot maandag 18 september organiseert Stadscamping TIlburg een festivalcamping in het Spoorpark voor bezoekers van de vijf uitverkochte Ayreon concerten in 013. De laatste keer dat de Ayreon concerten plaatsvonden in Tilburg was in 2019, ook toen organiseerden we een camping in het net geopende Spoorpark. Daar gaf Marcela Bovio toen een adembenemend optreden. We zijn daarom heel erg blij dat ze ook deze editie van de Ayreon camping weer onze gast is.

Op vrijdag 15 september rond 12 uur verzorgt Marcela een gratis lunchconcert op de Ayreon camping in het Spoorpark. Iedereen is welkom! Campinggasten hebben op vertoon van hun polsbandje toegang, niet campinggasten kunnen ickets voor het gratis optreden via onze ticketshop voor de Ayreon camping aanschaffen. Op vertoon van het ticket ontvang je dan een polsbandje voor het optreden.

Gothic en doom als inspiratie
Marcela Bovio werd op 17 oktober 1979 geboren in Monterrey, Mexico; een stad in het noordoosten van het land. Op zeventienjarige leeftijd begon Marcela covers te spelen met vrienden. Ze begon als bassist van de band, totdat de overige bandleden vonden dat haar zang veel beter was dan haar basspel en ze promoveerden tot leadzanger. Rond die tijd begon ze viool- en klassieke zanglessen te nemen en raakte ze geïnteresseerd in alternatieve rock , progressieve rock en metal. Marcela heeeft altijd van melancholische muziek gehouden en werd erg geïnspireerd door gothic- en doombands. Later raakte ze geïnteresseerd in jazz, postrock en wereldmuziek en begon ze jazzharmonielessen te volgen. Naast zelf zingen is Marcela ook actief als zangcoach.

Kijk voor meer over Marcela op www.marcelabovio.com.

Over Ayreon
Na 4 uitverkochte shows in poppodium 013 in 2019 en 3 uitverkochte ‘Ayreon Universe’ shows in 2017, is Ayreon klaar om weer een volgend hoofdstuk aan zijn live-geschiedenis toe te voegen met ‘01011001 – Live Beneath the Waves’, gebaseerd op het veelgeprezen album ’01011001’ uit 2008. Het album wordt in zijn geheel ten gehore gebracht, plus een aantal extra nummers. Het belooft een enorm spektakel te worden, met een overweldigend decor op het podium, fantastische visuals, special FX en… een unieke live surround sound ervaring!

Ayreon mastermind Arjen Lucassen en toetsenist Joost van den Broek hebben een groot aantal van de originele cast van het 01011001 album weten te verzamelen, plus veel speciale gasten en een band met de beste instrumentalisten. Arjen zelf zal ook als zanger acte de presence geven. In totaal is Poppodium 013 van vrijdag t/m zondag 5 x volledig uitverkocht. Ruim 15.000 bezoekers uit meer dan 60 landen bezoeken de komende dagen onze stad. Op de camping zullen enkele honderden Ayreonauts komen kamperen.

Het lunchconcert van Marcela Bovio is vrijdag 15 september voor iedereen gratis te bezoeken. Tickets voor het gratis optreden zijn hier te reserveren.

Bekijk hieronder een korte impressie van het optreden van Marcela Bovio in september 2019.

dinsdag 12 september 2023 | Activiteiten, Nieuws

Marcela Bovio

Meer nieuws:

Brabant Maatjes kampeerweekend op Stadscamping Tilburg

Brabant Maatjes kampeerweekend op Stadscamping Tilburg

In  het weekend van 12 t/m 14 juli organiseert Brabant Maatjes i.s.m. Stadscamping Tilburg het 'Brabant Maatjes Kampeerweekend' op onze camping in het Spoorpark. In dit kampeerweekend kunnen deelnemers een weekend lang vakantie vieren samen, samen gezellig barbecuëen...

Lees meer