De 7 feestjes die je NIET mag missen tijdens De Tilburgse Kermis

Wist je dat de kermis meer dan 3 km lang is, de grootste kermis is van de Benelux en al sinds 1570 georganiseerd wordt? Vroeger was de kermis vooral een plek voor volksspellen voor jong en oud, eten drinken en dansen. Kortom, een boerenfeestje dus! Tegenwoordig en sinds het begin van de vorige eeuw is de nadruk meer gaan liggen op kermisexploitanten en hun attracties. Ondanks de honderden(!) attracties die aanwezig zijn, is De Tilburgse kermis is vooral een echt Tilburgs volksfeest.

Van techno tot hardstyle, van hiphop tot disco, en van Nederlandstalig tot top 40 muziek, overal in Tilburg is een feestje.

Stadscamping Tilburg zet voor jou de tofste feestjes op een rij.
(Mocht je geen ritje naar huis hebben, dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht)

 • Roze Maandag

  Misschien wel het beste feestje van Tilburg. De hele stad komt samen om acceptatie en diversiteit te vieren. De stad kleurt roze en Tilburg zet een tandje extra bij om de LGBTQI+ community een groots onthaal te geven.
  Roze maandag start sterk met Holy Pink in de Muzentuin vanaf 11:00. Vanaf 12:30 de waanzinnige Pridewalk vanaf Station Tilburg, waarna op de Korte Heuvel Roze Maandag officieel wordt geopend. De hele dag zul je in Tilburg feestjes vinden. Onze tip: de gehele kermis bezoeken vanaf Noord-Tilburg, langzaam afzakken richting de Korte Heuvel, daarna doorlopen naar het Piusplein. Even een biertje drinken bij café Lollipop en lekker dansen bij Holy Pink.
  Waar: Overal in Tilburg
  Wanneer: maandag 22 juli
  Toegang: Gratis!
  Link: rozemaandag.nl

 

 • Holy Pink

  Voor de zevende keer organiseert Draaimolen dit festival in de Muzentuin. Het festival staat volledig in het teken van liefde: liefde voor muziek en met name liefde voor elkaar. Ieder jaar komen duizenden mensen deze boodschap vieren en wordt weer duidelijk dat liefde universeel is en dat je kunt zijn wie je wilt zijn. Tijdens Holy Pink wordt de liefhebber van kwalitatieve house en techno verwend met een prachtige line-up gevuld met kleurrijke (inter)nationale artiesten.
  Waar: De Muzentuin, de tuin van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
  Toegang: Gratis, maar vol = vol. Vorig jaar sloten de deuren rond 16:00
  Wanneer: (Roze Maandag) 22 juli
  Link: draaimolen.nu/events/part-i/

 

 • Beachy

  Beachy brengt het stadsstrand-gevoel terug onze stad in! Genieten van de zomer met een cocktail in je hand, je voeten in het zand, de BBQ voor je neus en allemaal vrolijke knappe mensen om je heen. Hulde voor Tropisch Tilburg!
  Waar: Op het pleintje voor Theaters Tilburg
  Wanneer: 19 juli tot 28 juli
  Toegang: Gratis!
  Link: facebook.com/BeachyTilburg

 

 • Desperados Roadshow Festival

  Waarom zou je een dure vakantie boeken, als je ook in je thuisland 10 dagen lang maximaal kunt genieten. Desperados Road Show is terug in de Tilburgse Spoorzone en dat met de De Tilburgse Kermis om de hoek! De line-up bestaat net als vorig jaar uitsluitend uit de meest gestoorde feestneuzen van het land. Kanjers als Keezus Christus, de SjanniesSnollyde Boevenbende en Q music the party fout geven acte de présence. Desperados Road Show festival vindt dit jaar plaats in de Spoorzone en toegang is gratis.
  Waar: In de Spoorzone.
  Wanneer: 19 juli tot 28 juli
  Toegang: gratis, maar je kan een gratis passe-partout bestellen, waardoor je fast-lane acces krijgt en dus niet in de rij hoeft te staan.
  Link: roadshowfestival.nl

 

 • Vamos Hall la Playa
  Heb je tijdens de kermis nou super veel zin in een strandfeestje, maar heb je een hekel aan dat zand dat overal tussen blijft zitten? Of heb je de kermis na een paar rondjes ook wel gezien? Club Cancelled organiseert hét strandfeestje in de tuin van Ladybird Skatepark, zonder zand maar met de lekkerste nummertjes om op te dansen. Genoeg van de suikerspinnen? Neem je eigen vleesjes en stokbrood mee, dan zetten wij de BBQ voor jullie aan.
  Waar: Hall of Fame
  Wanneer: 26 juli, 16:00 – 1:00
  Toegang: Gratis, maar neem wel je eigen vleesjes en stokbrood mee!
  Link: facebook.com/events/342443169753413/ 

 

 • Amstel Bierhal
  Tien dagen lang meezingen en hossen op de fijnste Nederlandstalige muziek in de hal op het Willemsplein. De opening op 19 juli is al om van te smullen. Met o.a. Dries Roelvink en John West en Lange Frans. Maar ook de dagen daarna is er genoeg te genieten. O.a. Rob van Daal, Henk Dissel, Roy Donders, Zanger Kafke, Django Wagner en Jeroen van Zelst treden op in de Bierhal.
  Waar: Amstel Bierhal,
  Wanneer: 19 juli tot 28 juli
  Toegang: Gratis, maar het is mogelijk om voor sommige dagen een entreeticket te kopen met gegarandeerde toegang!
  Link: amstelbierhal.nl