Selecteer een pagina

CROWDFUNDING SANITAIR-WAGON OP 100% !!!

Tussenstand Crowdfunding

streefbedrag: € 40000

(laatste update: 1-3-2019 23:19)

  • 100% 100%

(je meld je dan aan voor de wachtlijst)

Tof dat je ons wilt helpen!

We willen graag de mensen die de Stadscamping een warm hart toedragen, bij dit project betrekken. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die ons willen steunen om de bouw van de sanitair-wagon mogelijk te maken. De totale kosten van de sanitair-wagon bedragen € 80.000. Daarvan is de helft gefinancierd via subsidies. Voor de overige € 40.000 kunnen we jouw hulp goed gebruiken, want zonder deze hulp kan onze camping niet openen in het Spoorpark.

Hoe werkt de crowdfunding?

In het kort: We gaan een lening uitschrijven voor in totaal € 40.000. Deze lening verdelen we in stukjes van € 250,-. Je kunt ons dus helpen door één of meer obligaties (stukje van de lening) te kopen. De lening geeft een jaarlijkse rentevergoeding van 5% over het uitstaande bedrag. Na het eerste jaar ontvang je rente. Vanaf het tweede jaar ontvang je ook rente en lossen we elk jaar een kwart van de lening af. Na 5 jaar is de lening volledig afgelost. 

Word jij onze eerste gast?

Als je ons helpt, ben je, samen met de andere crowdfunders, de eerste die op onze camping mag komen slapen! Wij nodigen je dan uit om samen met je partner (of iemand anders)  op onze camping te komen slapen. Wij zorgen dan voor een leuk intiem feestje bij het kampvuur met een verzorgd ontbijt de volgende ochtend!

We hebben ons streefbedrag van € 40.000 voor de crowdfunding gehaald! Ben je net te laat met aanmelden, maar had je wel graag mee willen doen? Meld je dan hieronder aan voor de wachtlijst. 

Ja, zet mij op de wachtlijst, ik vul hieronder mijn gegevens in. Stadscamping Tilburg neemt contact met mij op als er onverhoopt crowdfunders afvallen.

Ja, ik kom naar de informatieavond op dinsdag 18 februari
Ik kom alleenIk neem iemand mee, namelijk:

* verplicht invullen

Met het invullen en versturen van je gegevens geef je Stadscamping Tilburg toestemming om een contract op te maken m.b.t. het gewenste aantal Stadscamping obligaties. Je ontvangt het contract na je aanmelding zo spoedig mogelijk per e-mail. Binnen 5 dagen na ontvangst verwachten we het getekend retour.

Veelgestelde vragen over de crowdfunding

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding (ook wel publieksfinanciering genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder banken, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Crowdfunding gaat in principe als volgt: een groep of persoon, dat kan zowel een ondernemer als particulier zijn, wil een project starten, maar heeft onvoldoende startkapitaal. Om dit kapitaal te verwerven biedt hij of zij het project aan en vermeldt het benodigde bedrag erbij. Op deze manier kan iedereen investeren in het project. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren. Dit in tegenstelling tot bankkredieten en grootinvesteerders, waarbij er sprake is van slechts één of enkele investeerders die een groot bedrag inbrengen. Deze kleine investeerders noemt men the crowd het Engelse woord voor de mensenmassa.

Wat is een obligatie?

Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door een overheid, een onderneming of een instelling is aangegaan. Als een bedrijf geld nodig heeft voor een investering kan het door het uitgeven van een obligatielening aan de financiering komen. De koper van de obligatie ontvangt van de uitgever rentevergoeding.

What's in for me?

Als je besluit mee te doen aan onze crowdfunding dan houden we je jaarlijks op de hoogte van de ontwikkeling van de Stadscamping, we nodigen je uit op een jaarlijkse bijeenkomst voor crowdfunders. Daarnaast ben je één van de eerste campinggasten in ons openingsweekend op de nieuwe camping (mét ontbijt!). En natuurlijk krijg je jaarlijks 5% rente over het nog uitstaande bedrag van de lening.

Wanneer verdien ik mijn investering terug en hoeveel is dat dan?

De lening geeft een jaarlijkse rentevergoeding van 5% over het uitstaande bedrag. Na het eerste jaar ontvang je rente. Vanaf het tweede jaar ontvang je ook rente en lossen we elk jaar een kwart van de lening af. Na 5 jaar is de lening volledig afgelost.

Zie onderstaand voorbeeld voor als je besluit 4 obligaties te kopen voor een totaalbedrag van € 1.000,00. Na 5 jaar is de lening volledig terugbetaald en heb je in totaal € 175,00 rente ontvangen.

 

Wat is het risico?

Het beleggen in obligaties brengt ook een risico met zich mee. Je leent immers geld uit en er bestaat een kans dat de uitgever niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. De rente kan niet meer worden voldaan of erger nog hij is niet meer in staat om de lening terug te betalen, in dat geval krijg je je geld dus niet terug. De mate van het risico dat je loopt is sterk afhankelijk van de betreffende uitgever.

In het geval van de crowdfunding van Stadscamping Tilburg hebben we de volgende risico's geïnventariseerd:

  • Stadscamping kan de rente niet betalen
    Geringe kans : gezonde exploitatie
  • Stadscamping kan aflossing niet voldoen
    Kleine kans : aflossing is € 10.000 per jaar en kan onder normale omstandigheden uit de exploitatie betaald worden
  • Stadscamping gaat failliet
    Kleine kans : gezonde financiële basis, maar grote tegenvallers zijn altijd mogelijk.
Hoe hebben we de rentevergoeding bepaald?

De rentevergoeding is gebaseerd op vergoedingen die in vergelijkbare situaties wordt gerekend. Wij hebben ons hierbij gebaseerd op financieringen via crowdfund platformen.

Hoe weet je dat de stadscamping aan haar verplichtingen kan voldoen?

De stadscamping is financieel gezond. Wij hebben buiten deze obligatielening geen schulden en werken veel met vrijwilligers waardoor de kosten laag blijven. De stadscamping heeft langjarige ervaring met het organiseren van evenementencampings en heeft een goede reputatie opgebouwd.

Wij zullen jaarlijks onze cijfers publiceren.

Wat gebeurt er als er niet voldoende geld wordt opgehaald, gaat het dan wel door?

Als we 75% van 't streefbedrag halen gaat de crowdfunding door en worden de obligaties uitgegeven.

Waarom doen we geen crowdfunding via een officieel platform?

Wij hebben ervoor gekozen om zelf een onderhandse lening te plaatsen : enerzijds om de extra kosten van een crowdfundplatform te vermijden, anderzijds omdat we niet de tijd hebben om een heel crowdfund traject te doorlopen.

Hoe wordt de lening door de belastingdienst beoordeeld?

De lening is voor een particuliere belegger onderdeel van zijn of haar vermogen. Vermogen wordt regulier in box 3 belast, rente inkomsten worden niet anders gezien.

Hoe houden we beleggers op de hoogte?

Alle investeerders krijgen jaarlijkse een uitnodiging om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen van de Stadscamping Tilburg.

Waar kan ik terecht voor andere vragen?

Voor alle andere vragen waarop je bij de veelgestelde vragen nog geen antwoord hebt gekregen kun je een e-mail naar ons sturen via crowdfunding@stadscampingtilburg.nl.