Stadscamping Tilburg bouwt KartonDorp tijdens Festival Mundial

Tijdens Festival Mundial kunnen gasten op de camping voor de eerste keer in Tilburg overnachten in een kartonnen tent: De KarTent. De KarTent is een wegwerp-festivaltent volledig gemaakt van karton. Het karton zorgt ervoor dat de tent eenvoudig gerecycled kan worden; na het festival kan de tent direct met het oud papier mee, zodat het materiaal opnieuw kan worden gebruikt om wc-papier, schoolboeken, schoenendozen of andere dingen van te maken!

“We zien steeds vaker dat festival-kampeerders bij vertrek hun tent achterlaten. Dit zorgt voor veel onnodig extra afval dat niet te recyclen is. Door KarTenten in te zetten kunnen bezoekers zonder schuldgevoel hun kartonnen tent achterlaten, want deze zijn volledig te recyclen. Ook zijn we bezig een ‘KartonDorp’ te bouwen waarin de KarTenten een centrale plek krijgen en waar alles gemaakt is van karton.” aldus Tim Hobbelman, hoofd productie van Stadscamping Tilburg.

De KarTent is bestand tegen water. Een regenbui tijdens het weekend van Festival Mundial is daarom geen enkel probleem! KarTenten worden gemaakt van een hoogwaardige kartonsoort die weinig water opneemt. Het ontwerp van de tent zorgt ervoor dat vocht geen probleem is. Anders dan andere tenten, blijft de KarTent lekker donker en koel in de ochtend, dit zodat je ‘s ochtends je kater kan uitslapen zonder gestoord te worden door het ochtendlicht.

De KarTenten worden van tevoren al opgezet voor de gasten en zijn geschikt voor 2 personen. De KarTent is te koop voor € 37,50, exclusief camping tickets. Luxe kampeerders kunnen ook van luchtbedden en slaapzakken voorzien worden.

Festival Mundial vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017 in de Tilburgse Spoorzone. De camping voor het festival wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Stadscamping Tilburg op het terrein van het toekomstige Spoorpark. De camping gaat op vrijdag 23 juni open voor gasten van het festival en is geopend tot maandagochtend 26 juni.

Kijk voor tickets en meer info op stadscampingtilburg.nl/festival-mundial-camping-2017. Combi tickets voor het festival én camping zijn te koop via de website van Festival Mundial op www.festivalmundial.nl.

woensdag 10 mei 2017 | Festival Mundial, Nieuws

Meer nieuws:

Maak van je tent een vrijmarktkraam op Koningsdag!

Maak van je tent een vrijmarktkraam op Koningsdag!

Voor de tweede keer wordt het Spoorpark op Koningsdag omgedoopt tot 'Spooranjepark'. Stadscamping Tilburg geeft je ook nu weer de kans om op Koningsdag jouw tent, luifel of camper te gebruiken als een marktkraam! Boek een plekje op de Stadscamping in het Spoorpark,...

Lees meer
Energietoeslag vanaf 1 maart

Energietoeslag vanaf 1 maart

Met ingang van vandaag hanteren we een energietoeslag op onze boekingen. Sinds de opening van onze camping in het Spoorpark in de zomer van 2019 hebben wij de energiekosten nooit extra doorberekend aan onze gasten. We hebben de overnachtingstarieven altijd zo laag...

Lees meer